Twentesport

Chief PDF

Is het een beginnersfout? Of angst?

FC Twente eiste het boek van Joop Munsterman voor publicatie te lezen. En het werd gestuurd door de uitgeverij van de dochter van Johan Derksen. Als PDF. Ongelooflijk. Waarom heeft dochter Derksen niet gewoon haar middelvinger opgestoken als reactie op al die eisen en dreigementen? Lekker laten uitkomen, dan kunnen ze het boek kopen, lezen en desgewenst gezellig naar de rechter stappen, zou ik zeggen…

Maar rond FC Twente wordt een smerige oorlog gevoerd. De PDF was nog niet bij FC Twente gearriveerd of in een vloek en een zucht zat het virtuele boek bij iedereen in de computer. En dus kon iedereen meteen lekker los gaan. Commissaris De Winter verkneukelde zich in de regionale krant; hij had het zelf ook doorgestuurd, las ik. Zou dochter Derksen bij het mailen van het boek niet wat geheimhoudingsclausules hebben bijgesloten?

Ik las in het boek dat Munsterman bij nader inzien na het kampioenschap had moeten opstappen, dat de mensen Munsterman-moe werden. Dat is hem in die periode door een paar mensen (onder meer dor mij) een paar keer verteld: ‘Ga weg, het wordt nooit meer beter.’

Munsterman is meer dan twee miljoen kwijtgeraakt aan zijn periode bij FC Twente. Ik heb geen idee hoeveel mensen het boek kopen (of zouden hebben gekocht). Maar dat zal nu zwaar tegenvallen, vermoed ik nu iedereen het boek zonder kosten in zijn pc, iPad of telefoon kan lezen. En dat is ongeveer precies wat FC Twente wilde, Munsterman wilde de opbrengst aan de vrouwen van FC Twente geven, maar die hebben dat hooghartig afgewezen. En de schrijver is helemaal de lul, die krijgt een percentage per verkocht boek….

Zelfs de presentatie van een boek is een rotzooitje geworden…

Vorige bijdrage

John van ’t Schip

Volgende bijdrage

Feestvarkentjes

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *