Twentesport

Feestvarkentjes

Ik moet eerlijk zeggen dat ik onder de indruk ben hoe Ajax van de week na een 3-0 achterstand (en met tien man) toch nog wist te scoren uit tegen Schalke. Knap. Dat geeft de hoofdstedelijke arrogantie voor aanstaande zondag tegen PSV vleugels, vermoed ik, dus die wedstrijd zullen ze ook wel winnen, als je eenmaal in de flow zit… En PSV staat zes punten achter, die geloven het wel.

Als Feyenoord de komende wedstrijden ook wint, zullen ze 14 mei tot kampioen gekroond worden. En de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik daar op hoop. Alles liever dan 020… Maar dat gebeurt dan waarschijnlijk na de laatste competitiewedstrijd tegen Heracles. En dat bevalt me minder. Je moet niet de tegenstander willen zijn van het aanstaande feestvarken.

En wellicht heeft Heracles die ‘Rotterdamse’ punten nog hard nodig ook voor plaatsing voor de nacompetitie om Europees voetbal, want dat smaakte vorig jaar toch wel naar meer. Dat Arouca staat nu dertiende of zo in de Portugese competitie, en daar werd Heracles dus simpel door opzij gezet. Het vraagt om revanche. Internationaal.

Het zou het mooiste afscheidscadeau zijn voor voorzitter Jan Smit die vertrekt. Nog een paar extra wedstrijdjes, tegen Twente of Heerenveen moet te doen zijn… Mmm het lekkerste voor het laatst!

Vorige bijdrage

Chief PDF

Volgende bijdrage

Henk ten Cate

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *