Twentesport

David Homan

Laat ik voorop stellen dat ik David Homan slechts heel oppervlakkig kende. Op zaterdag 28 september stond de regionale krant vol met advertenties over zijn overlijden. Dat is overigens zo ongeveer het enige nieuws dat ik in de krant nog voetstoots geloof, het wordt aangeleverd, er komen geen redacteuren van de krant aan te pas dus er kan niet zo heel veel fout gaan…

Homan volgde mij via Twitter en dan reageerde hij wel eens. Ik kwam hem verder sporadisch tegen bij buitenlandse wedstrijden van FC Twente. Ik ben van de week gaan condoleren in Goor, ik kwam aan toen de kerk leegliep. Nooit geweten dat er zoveel mensen in die parochiekerk in Goor konden, volgens mij waren er honderden mensen. Allemaal vrienden, familie, jongens van FC Twente, maar als zoveel mensen de moeite nemen je de laatste eer te bewijzen, waarom koos hij dan in hemelsnaam voor zelfmoord? Ik heb zijn twitter-conversaties (@homandavid) eens bekeken, dat levert niet heel spannende informatie op: hij mopperde op zijn telefoon, de tactiek van FC Twente besprak hij en hij was nog niet zo heel lang getrouwd met Rianne. Zijn ouders leven ook nog, lees ik in een van de advertenties.

Ik heb links en rechts natuurlijk wel wat gehoord, ik ben niet helemaal dom, maar het rijmt niet. Een grote Twente-familie die een vriend bedankt en ten afscheid groet, zelfs voorzitter Joop Munsterman had de moeite genomen naar Goor te komen. Het is heel spijtig.

Vorige bijdrage

Etihad-stadion in Manchester, vak 329, rij S, stoel 833

Volgende bijdrage

Ondergang van Oad klap bij heldere hemel, hoewel…

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *