Twentesport

Gek op skiën (Marvin van Heek)

‘Ventoux’ van Bert Wagendorp heb ik van de week  praktisch in één ruk uitgelezen. Wat een geweldig boek. Mijn telefoon is gejat, op het eiland Herm waar ik vakantie vier, doen ze aan BBC Guernsey en daar ga ik thuis via internet vaker naar luisteren, neem ik me voor. In de twee restaurants en die ene pub op het eiland is televisie noch in het enige hotel. Ik wandel, ik lig op het strand, ik eet en drink en lees heel veel. Een dag blijkt ineens veel uren te hebben. Thuis lees ik vooral kranten, tijdschriften en internet. Een boek… heerlijk, ik heb een lijstje gemaakt van boeken die ik wil gaan lezen. Ik neem het me voor, maar op vakantie neem ik me altijd veel voor, meestal in relatie tot gezond leven. Komt meestal weinig van terecht.

Dit weekend ga ik op de koffie bij Marvin van Heek. Ik zit toch in Frankrijk…  De beste Nederlandse skiër sinds mensenheugenis. Bij de Winterspelen doen we meestal alleen mee met het schaatsen. Op alle WK’s en EK’s winnen we goud, zilver en brons, maar bij de Winterspelen blijken ineens een paar andere mensen ook even in training te zijn gegaan. Ik bedoel, de beer van Lemmer heeft iedereen in zijn schaatsleven in puin gereden, maar een fatsoenlijke gouden plak ontbreekt in zijn prijzenkast.

Maar goed, Van Heek is Nederlands, zijn voorouders deden iets in de textiel, hij spreekt Engels, weet ik van de mailcommunicatie, maar of hij weet waar Enschede ligt….

Zijn vader is Nederlands, hij is 21 jaar en hij gaat Nederland in Sotsji vertegenwoordigen. Ik ben enthousiast. Ik ben zelf gek op skiën, kan er weinig van, maar dat is bij voetbal niet anders. Kortom, ik kan wel hulp gebruiken van u, de lezer van Twentesport. Wat wilt u weten van Marvin van Heek? U kunt mailen naar jan@anjeprodukies.nl of reageren via deze site.

Vorige bijdrage

Na diefstal van telefoon in Parijs op zoek naar mezelf

Volgende bijdrage

Zonder mijn telefoon word zelfs ik een gezellig persoon

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *