Twentesport

Gewone man

Hans Bredewoud (50 jaar) houdt zich nog een beetje op de vlakte, hij geeft nog geen interviews, maar hij wordt dus komende zomer als voorzitter van Heracles geïnstalleerd. Dat moet je niet willen, voorzitter worden na vele jaren Jan Smit; in 2020 zullen ze op de burelen van Studio Sport en Voetbal International nog niet weten wie er nu precies voorzitter is van Heracles.

Of weet u wel wie er nu voorzitter is (uit uw blote hoofd…) van Heerenveen, Feyenoord of Ajax? Er sterft met Jan Smit een voorzitter uit die in de rust woedend een kleedkamer inrende om de spelers de huid vol te schelden. En er komt met Jan Smit een einde aan een generatie bestuurders die zelf de portemonnee trekt om de spelers nog meer te enthousiasmeren een wedstrijd van pakweg FC Twente te winnen…

Afgelopen week bij had de Werkgeverskring Wierden de primeur, daar gaven Bredewoud als Smit acte de présence. Niet de TelegraafVI of welke krant of televisieprogramma ook, nee, de vrindjes van Bredewoud kregen als eersten een voordracht van het duo. Dat kan ik wel waarderen. Weten waar je vandaan komt, of zoals de geboren Enschedese topman Polman van Unilever dat ooit zo mooi zei: ‘Je hoesnummer nog kennen.’ Als je op LinkedIn kijkt, word je niet heel vrolijk: Bredewoud was accountant (bij de belastingdienst) , belastingadviseur (bij KroeseWevers), penningmeester (Heracles) en sinds een paar jaar eigenaar van Bredewoud CF BV dat adviseert bij bedrijfswaarderingen. Dat zijn over het algemeen niet de mensen die paaldanseressen inhuren of met de broek op de enkels ergens in een kantoor worden betrapt.

Met het aantreden van Bredewoud zal de laatste der Mohikanen vertrekken uit Almelo/uit de voetballerij, Bredewoud zal nooit zo bekend worden als de man die hij opvolgt. En dat waarschijnlijk ook niet willen. Hij zal ongetwijfeld het bureau van Smit mogen gebruiken, maar zal hooguit een paar uurtjes per week op de club te vinden zijn – hij is gewoon bezig met het waarderen van bedrijven…. De professionals Hoogma en Toussaint zullen inhoudelijk en publicitair de kar gaan trekken.

Ik heb afgelopen zaterdag voor gegeten met Bredewoud. Echt een nette aimabele vent die niet uit de band springt, zijn verdiende centen geld thuis netjes afgeeft en zeker niet spelers eens uitvoerig de les leest. Echt een man naar mijn hart, maar…. ik mis Smit nu al…

Vorige bijdrage

Saint Amour

Volgende bijdrage

Verbeek

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *