Twentesport

Verbeek

In vroeger jaren zou Gertjan Verbeek na een tegengoal in de laatste minuut na afloop van de wedstrijd niet om mee om te gaan zijn geweest. Na de deceptie thuis tegen Fortuna Düsseldorf, vrijdagavond, ging het eigenlijk best wel redelijk. Na de persconferentie stond hij circa dertig werknemers en relaties van het Enschedese internetbedrijf Trimm min of meer gezellig te woord, hij ging zelfs nog even met de mensen op de foto. Je moet natuurlijk ook niet het onderste uit de kan willen, dus na een kwartier dirigeerde ik de mensen weer richting bus zodat hij elders in het stadion even gezellig kon tieren en schelden zoals hij ook na afloop op het veld de verantwoordelijke speler voor de fatale tegentreffer direct bij de arm greep en een voor iedereen zichtbaar een reprimande gaf.

Ik werd gebeld door de man bij Trimm die een soort personeelsman annex voorzitter van de personeelsvereniging van het bedrijf is. Ze gingen met een man of dertig naar de topper in de Tweede Bundesliga (Bochum-Düsseldorf dus) en ze zouden wel heel graag na afloop kort met Verbeek willen praten/op de foto willen. Of ik dat kon regelen. Want ik kende Verbeek toch goed… Alsof ik tegenwoordig een reisbureau in voetbaluitjes run… Gelukkig doet Verbeek het wel vaker, begreep ik, toen ik hem belde. Allang blij dat hij niet voor kaartjes hoefde te zorgen.

Reisleider Medendorp presenteerde op de heenweg een voetbalquiz over Duitsland, sprak met de chauffeur van Baba-reizen, at veel te veel kaas, worst, snoep en andere pakken die in de bus stonden opgestapeld. Vertelde het handjevol vrouwen dat Verbeek weliswaar van mijn leeftijd is, maar nog steeds een wasbordje heeft en ik schat dat hij sneller dan minstens driekwart van zijn spelers een marathon aflegt.

Ik hoefde van Trimm geen kaartje voor de wedstrijd te kopen, en de heren zelf wilden graag vlakbij de harde kern van Bochum zitten, want dat waren ze ook zo bij FC Twente gewend. Ik ben dat niet gewend, dus ik heb negentig minuten ellenbogen in mijn rug, bier over mijn hoofd en geschreeuw en gezang op een paar meter afstand moeten ondergaan. De ict’ers van Trimm ondergingen het gelaten, zag ik, ze genoten zelfs van hun uitje, hoewel ik tijdens de quiz in de bus al had gemerkt dat meer dan de helft geen idee had dat je voetbal met elf mannen speelt en dat alleen de doelman de bal met de handen mag oppakken.

Als dank kreeg Verbeek na afloop van de ingelaste sessie een tas vol cadeautjes voor de aanstaande baby die hij en zijn vriendin in de komende dagen/weken verwachten. Op de terugweg business as usual: over Twente-branding, of Apple of Android beter is… of bankieren via internet echt veilig is….

Vorige bijdrage

Gewone man

Volgende bijdrage

Paasvoetbal

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *