Twentesport

Henk Kesler is thuis

Henk Kesler als adviseur van de Raad van Commissarissen van FC Twente. Kijk, van zulk nieuws knap ik meteen lekker op. Ik zou even moeten zoeken in eerdere interviews die ik met Kelser heb gehad, maar ik weet bijna zeker dat ik wel een quote kan vinden dat hij geen interesse heeft in een bestuursfunctie bij FC Twente. En dan nu als adviseur… Dan zal hij me binnenkort wel grijzend opwachten en melden dat hij zich keurig aan zijn woord houdt. En gelijk heeft hij. Op een man als Kesler kan je niet boos worden. Althans, ik niet. Sterker nog, ik moet altijd erg om en met hem lachen. Hij is altijd goed voor een paar stevige uitspraken, dus als journalist heb je ook nog eens wat aan hem. Hij is wel eens boos op mij geweest, maar na een stevig gesprek legden wij het weer bij. En daarom begrijp ik ook niet dat er mensen jarenlang boos op hem kunnen blijven. Als je dat soort types kent, begrijp je het weer wel, zo hield Kesler een bekende Zwolse baantjesjager die elk gesprek begint dat de PvdA hem graag in de Kamer had gewild en dat het succes van de plaatselijke FC aan hem te danken is, in Zeist buiten de deur.

Je kan veel van Kesler zeggen en ik vermoed dat het meeste nog klopt ook. Maar hij is behoorlijk eerlijk voor iemand in zijn functie(s), en ik kan het weten, want ik ken net iets te veel voorzitters/ toezichthouders die er vooral voor zichzelf zitten. Hij maakt het zichzelf niet altijd gemakkelijk als gevolg van zijn soms zelfs naïeve eerlijkheid; zo lag hij overhoop met zijn eigen beroepsgroep (advocatuur), omdat hij een zekere dame juridisch bijstond die hij gelet op zijn positie beter niet had kunnen bijstaan. En ik lees uitsluitend nog het sportkatern van het Twentse dagblad op de dag dat Kesler een column publiceert; voor het sportnieuws moet je tegenwoordig het AD hebben en voor de achtergrondverhalen over FC Twente is VI het beste blad. Ben trouwens benieuwd of Kesler met die column doorgaat…

Meedogenloos was Kesler (in zijn vroegere rol als baas van het betaald voetbal in Nederland) over het faillissement van FC Twente. En terecht. Het enige echt twistpunt tussen Kesler en mij is de gênante wedstrijd die FC Twente speelde in Rotterdam de dag na de vuurwerkramp; ik weet met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat hij de toenmalige voorzitter (wijlen Herman Wessels) zwaar onder druk heeft gezet…
Mmmm, Joop en Henk, dat wordt echt smullen in de komende tijd. Ten Hag blijft nog even, terwijl hij mij aan het begin van het seizoen uitvoerig meldde dat het echt genoeg was geweest. Een opvallende loyaliteit.
Kesler heeft en passant nog even de bekendste dierentuin van Nederland voor de toekomst veiliggesteld en nu gaat het bloed weer waar het niet gaan kan. Jongens, Henk Kesler is weer thuis!

Vorige bijdrage

Nog altijd – als jongen – in ban virtuoos Kees van Kooten

Volgende bijdrage

Koomen doet goed werk, De Witt maakt me nerveus

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *