Twentesport

Een artikel over Heerenveen-icoon Riemer van der Velde

Een werkelijk meedogenloos artikel van maar liefst acht pagina’s in Voetbal International van deze week over Heerenveen-icoon Riemer van der Velde. Hij wordt vakkundig gesloopt door Marco Timmer. Van der Velde en Van der Velde alleen heeft van Heerenveen een grote club in Nederland gemaakt. Is Van der Velde daarom de tweede zoon van God? Dacht het niet. Is Van der Velde foutloos? Absoluut niet! Na zijn vertrek als voorzitter heeft hij de fout gemaakt te blijven hangen, hij zat zijn opvolgers en anderen in de weg. Als je binnenkwam, nam hij je even apart en binnen een paar minuten was je weer even bijgepraat. En niet alleen maar het positieve nieuws, zal ik maar zeggen.

Maar aan dit verhaal zit een luchtje. Timmer werd door Johan Derksen, de vorige hoofdredacteur van VI niet erg hoog in geschat: Timmer mocht vooral de Topklasse beschrijven. Na het vertrek van Derksen (die nu chef boeken is bij de uitgever en VI op televisie trekt) mag Timmer weer verhalen maken op eredivisieniveau.

Derksen liep ooit kwaad weg uit een uitzending toen presentator Genee (als verlengstuk van de tegenstanders van Van der Velde) hem zo ongeveer als leugenaar wegzette. Nu zagen diezelfde mensen hun kans schoon via Timmer. Het had niet op een beter moment gekund dan deze week als het jaarlijks skûtsjesilen plaats heeft en Van der Velde al zijn vrienden en relaties uitnodigt naar de fraaie boten te komen kijken in Friesland. Het zal gisteren (donderdag) gezellig zijn geweest….

Er komen uitsluitend tegenstanders van Van der velde aan het woord in het verhaal in VI. Ik mis bijvoorbeeld Gert-Jan Verbeek, Jan de Jonge, Jan Smit in het verhaal. O ja hoor, die zijn gebeld, maar waren niet negatief. Dus geen interesse!

Wel aan het woord al die bestuursleden, commissarissen en trainers die Riemer van der Velde nooit hebben doen kunnen vergeten. Zijn vroeger vriend Koos Formsma sloopt hem werkelijk. Van der Velde haalde Gaston Sporre binnen die zelf ongeveer niets aan kritiek kan velen, in twee zinnen verwijst die een onderzoeksrapport bij Heerenveen van Jos Vaessen en Lense Koopmans naar de prullenbak. Ik ben ook geen fan van Vaessen, ik heb vroeger nog les gehad van Koopmans, dat is een mannetjesputter met een CV die ietsje langer is dan van zijn criticaster.

Als in de komende weken andere ‘vrienden’ van Derksen afgeserveerd worden, dan kunnen in het oosten Jan Smit en Joop Munsterman hun borst alvast natmaken.

Vorige bijdrage

Stand van Zaken: Edwin Mulder (video)

Volgende bijdrage

Stand van Zaken: Luuk Stoker (video)

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *