Twentesport

Henny Ardesch

Ik ben niet zo anti-Henny Ardesch als ik wellicht zou moeten zijn. Natuurlijk, ik ken eigenlijk niemand die ijdeler is dan hij. Openhartig ook. Dat maakt hem leuk en kwetsbaar. Hij lacht bijna altijd om mijn zeikgrapjes over zijn leven als keeper op de bank. Maar hij heeft meer Europacupwedstrijden gekeept dan de meeste spelers ooit zullen spelen. Eén keer vloog hij mij bijna aan, dat was toen wij in een wedstrijd 89 minuten in ons eigen strafschopgebied verdedigde en hij alles pakte wat wij lieten glippen. En dat was een flink aantal ballen. In de allerlaatste minuut vloog de bal er toch in waarna ik vroeg of hij nog voornemens was een bal tegen te houden en dat hij een kutkeeper is die ook bij ons op de bank thuishoort.

Hij heeft onderuit de zak gehad van FC Twente toen hij het waagde in het businessblad Twentevisie te zeggen dat zijn schoonzoon Sander Westerveld als tweede keeper van FC Twente moest worden aangenomen, want die Nicolay Mihaylov is toch wel een nerveuze clown, aldus Ardesch. Toen die inviel tegen Sporting en een strafschop stopte als eerste actie, heb ik Ardesch een sms’je gestuurd. Dat hij er inderdaad heel veel kijk op heeft….

Hij is met voetbalpluimen in de weer, met keeperacademies, met allerlei bestuursfuncties in tennis, voetbal en paardensport. Maar hij heeft wel ruggengraat, hij is niet langer perschef bij de Military. Er was tijdens zijn vakantie een vergadering gepland. Hij kwam er speciaal voor terug, toen bleek de vergadering geannuleerd, zij hadden alleen vergeten hem even te bellen. Heel fijn, de tering allemaal en weg was Ardesch. Zou die voorzitter van de Military, die Zandstra, zijn vaste maandelijks graai in de kas (van een kleine vier mille) ook wel eens vergeten?

Ook bij de CSI is het niet rustig. Volgende week dient de rechtszaak van Wegener/Reggemedia tegen Maathuis. Het gaat om een lullig bedrag van 17 mille dat inmiddels dankzij rente, advocaten en andere kosten is opgelopen tot zo’n 25 mille.

Het gaat allemaal om prestige, uiterlijke schijn. Daarom heb ik ook heel lang gedacht dat Ardesch zijn oogleden heeft laten liften, maar hij ontkent ten stelligste. Hij zal niet gauw tot ‘pudding van de wedstrijd’ worden uitgeroepen zoals mij afgelopen zondag overkwam tegen het team van de TOS-club. Sparta 5 won zoals verwacht gemakkelijk met 3-0 ondanks coryfeeën bij de businessclub als Alfred Nijhuis en Gert Jan Morsink. Wie? Gert Jan Morsink. Over ijdelheid gesproken, Morsink was bijkans dagenlang onbereikbaar toen hij werd benoemd tot bestuursvoorzitter van Sandd: hij sms’te zijn vingers blauw: iedereen moest weten dat hij tot opperpostbode was benoemd.

Vorige bijdrage

Jan Smit

Volgende bijdrage

Hennie Kuiper

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *