Twentesport

Het schandaal

Heerlijke zondag voor de deur. De radiootjes zullen in de stadions aan de oren gehouden worden, in de diverse dug-outs langs de lijn zal niet alleen het eigen team aangemoedigd worden, maar zullen ook met grote belangstelling de andere wedstrijden worden gevolgd.

De wedstrijd Utrecht-AZ is dit weekeinde volstrekt overbodig. Ongeacht de uitslag blijft Utrecht vierde en AZ vijfde of zesde (als Vitesse tenminste Roda verslaat dat overigens moet winnen om NEC en Sparta voor te blijven). NEC zal het in Friesland moeilijk krijgen om te winnen van Heerenveen dat geen risico wil lopen de play-offs voor de Europa league te missen. Sparta zal waarschijnlijk wel winnen van Go Ahead dat al gedegradeerd is.

Feyenoord kan zich geen volgende nederlaag permitteren om niet volstrekt belachelijk als tweede in deze competitie te eindigen. Dus alles zal gepermitteerd zijn om te winnen; maar Heracles kan ook niet alleen voor de gezelligheid en ter verhoging van de feestvreugde naar Rotterdam gaan, want als Groningen van Twente wint, wordt de Almelose droom op een volgende gang door Europa getorpedeerd. Een gelijkspel in Rotterdam is eigenlijk wel noodzakelijk. En het zou helemaal lekker zijn als Willem II tegen Ajax de sportieve plicht doet (ik zie Feyenoord graag kampioen worden).

En zal ik eens wat naars zeggen: ik vermoed dat ze alleen al daarom (de Almelose successen) in Enschede de wedstrijd zullen weggeven. FC Twente heeft het dit seizoen redelijk goed gedaan, maar hoe goed ook, ze mogen Europa niet in. En dan is het extra pijnlijk als het bij de buurman met de veel kleinere portemonnee gewoon goed gaat. In Almelo geen motorgang die het stadion als nieuw onderkomen beschouwt, geen drugskartel als harde kern, geen bestuursleden die met pek en veren op straat worden gezet, maar ‘gewoon’ met alle eer en glorie feestelijk worden uitgeluid met kinderen en kleinkinderen en een achterban die zorgt voor een feest. Zorgt voor jaloezie. En dan is het verleidelijk om ook het karretje van de buurman in de poep te laten rijden…

U kunt mij overigens op deze Moederdag aantreffen in Harderwijk, gezellig achter moeder, zwagers, schoonzussen en een lading kleine kinderen aansjouwen om een paar kutvissen te bewonderen die naar ik aanneem binnenkort vrijgelaten (moeten) worden dan wel niet meer mogen optreden. Als ik deze ‘straf’ (voor het verleiden van een veel jongere vrouw) niet had hoeven ondergaan, was ik naar Rotterdam gegaan in de hoop mijn twee sportieve liefdes ongeacht de uitslag te zien winnen…

Vorige bijdrage

Henk ten Cate

Volgende bijdrage

Voetbalbladen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *