Twentesport

Johan Derksen

Volgens mij betaalt beleid zich nu uit. Dat FC Twente, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles het nu zo goed doen, is geen toeval. Er is over nagedacht. Een paar jaar geleden waren deze clubs financieel op sterven na dood. En nu zo gezond als een vis. Vooral van het kampioenschap van Twente is iedereen erg onder de indruk. En terecht.

In een tijd dat mij door de regionale krant nog geen plaatselijk ‘berufsverbot’ was opgelegd, schreef ik voor het weekblad De Roskam columns. Ook de meest invloedrijke voetbaljournalist van dit land (Johan Derksen) las die regelmatig. Of het nou goede of slechte columns waren, al die mensen die ik beschreef, kwam ik veelal binnen korte tijd weer tegen. En daar was Derksen vooral van onder de indruk, heeft hij mij tijdens een gemeenschappelijke schnabbel wel eens verteld.

Waarom ik deze zinnen trots opschrijf? Bij hem in het televisieprogramma Voetbal International (op vrijdag- en maandagavond RTL7) is Hans Kraay jr een gewaardeerde gesprekspartner aan tafel. Maar hij staat onder contract bij SBS6 en die club doet nu wat moeilijk, begreep ik. Derksen zoekt een vervanger en blijkbaar stond ik ook op het lijstje. Ik voelde me zeer vereerd toen ik door de eindredacteur Michel van Egmond, met wie ik in vroeger dagen nog bij de Haagsche Courant heb samengewerkt, werd gebeld.

Ik heb tot nu toe twee keer opgetreden (via de barkruk) in Voetbal International. Ik las ’s nachts op internet met plezier de reacties in den lande, vooral van dat dametje van de regionale krant die zich jaloers afvroeg waarom ik daar zat. En zij niet. Zij gaf in vroeger dagen altijd luid en duidelijk af op TV Oost – een zender van niets volgens haar – tot ze gevraagd werd om in een soort regionale Boulevard af en toe wat te zeggen. Nou ja zeggen… oppervlakkig snateren. Net als haar verhaaltjes in de krant.

Ik las deze week tot mijn stomme verbazing in het weekblad Voetbal International dat ik al zo ongeveer gecontracteerd ben. Was het maar waar, zeg ik eerlijk. Eerder die dag sprak ik nog met Derksen die aangaf dat ook RTL een vinger in het programmapapje heeft en wel erg graag op zijn minst een bekende voetballer op die stoel te zien. En gelijk hebben ze.

Ik spreek Munsterman (voorzitter FC Twente) vaker dan zijn twitter-typje van de krant, tegen mij is hij eerlijker dan tegen zijn eigen hoofdredactie; met de voorzitters van Go Ahead en Heracles heb ik een meer dan zeer plezierige relatie; met bondsbons Kesler spreek ik wekelijks op vrijdag de actualiteit (waaronder de toto) door en verder loop ik niet alleen achter geile voetballers aan te zwalken, maar spreek ik ook nog wel eens andere mensen die betrokken zijn bij het voetbal. Maar verder ben ik ongeveer minstens zo verbaasd als het voetbaldametje-onbenul dat ze mij benaderden. RTL wil Van Hooijdonk en krijgt waarschijnlijk Van Hooijdonk. Voetbal International betaalt meer dan drie ton aan RTL, maar dat betekent niet Derksen alles te zeggen heeft. Maandag kruip ik vooralsnog gewoon weer vóór de buis.

Ik heb me vooral op 30 april erg vermaakt toen ik te laat van huis ging en met te hoge snelheid richting Hilversum ging. Om daar hijgend te horen dat de lunchafspraak was verlaat, omdat Derksen na een knetterende ruzie met Genee (naar aanleiding van de uitzending van De Wereld Draait Door de avond ervoor) het pand net had verlaten. Ik zat uiteindelijk om half drie achter een bagel met zalm. Die Genee kan trouwens uitstekend presenteren, eerlijk is eerlijk, een boze clubvoorzitter staat hij live zonder voorbereiding in de uitzending keurig te woord.

Vorige bijdrage

Enschedese banden met Jopie Huisman Museum

Volgende bijdrage

Kick

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *