Twentesport

Joop Munsterman op het Nationale Integratiediner

Ik weet dat Johan Derksen FC Twente en in het bijzonder Joop Munsterman de gek aansteekt met het project Scoren in de Wijk. FC Twente moet vooral goed voetballen, maar de gedachte om daar een minder goed bedeeld deel van de samenleving bij te betrekken, vind ik eigenlijk wel mooi. Spelers van bijna alle clubs worden tegenwoordig verplicht af en toe aandacht te schenken aan zieke of gehandicapte supporters voor wie die voetbalheld vaak een halve god is; dokters en verpleegkundigen laten vaak weten dat de doodzieke ontzettend was opgeknapt of positiever aan de rest van zijn leven was begonnen, nadat een bekende voetballer was langs geweest met een shirt of een bal.

Ik was afgelopen donderdagavond in de Grolsch Veste waar het door Asito bedachte Nationale Integratiediner werd gehouden. Niet alleen in Enschede maar op veel meer plaatse in het land organiseren bedrijven, werknemers een gezamenlijke maaltijd met voedsel uit hun oorspronkelijke land. Lekker eten is de basis. Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen. En als er één bedrijf is dat tientallen nationaliteiten onder contract heeft, is het Asito wel. Een briljant initiatief, voor het vierde jaar georganiseerd. In het restaurant van FC Twente waar normaal de sponsors of relaties van FC Twente eten. En wat deed Joop Munsterman? Net als tijdens wedstrijddagen ging hij alle tafels langs om de gasten een handje te geven en welkom te heten in het stadion. Het werd zeer gewaardeerd. Tientallen keren moest hij op de foto. Waarmee opnieuw bewezen is hoe belangrijk voetbal voor een samenleving is.

FC Twente had voor deze avond ook mensen uit het project Scoren in de Wijk uitgenodigd, de zaal om niet beschikbaar gesteld en het toetjesbuffet aangeboden.

Ik was aangedaan door de vrolijkheid en enthousiasme van deze mensen. Voetbal is niet van de proleten, voetbal is van het volk. Ik miste alleen een paar spelers….

Vorige bijdrage

Zelfs de politie wordt bedreigd en niemand die wat doet

Volgende bijdrage

Al Gore: niet het grote gelijk, wel grootse presentatie

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *