De Roskam Jaargang 20, 2014

Zelfs de politie wordt bedreigd en niemand die wat doet

Ik geloof dat we inmiddels ergens op de wereld weer aan een oorlog meedoen, tegen IS, of ISIS of zoiets. Ik ken alleen DJ Isis en zij is de dochter van een politica (Van der Wel) uit het oosten. Isis is een erg mooie vrouw die goed plaatjes kan draaien. Bij mijn dochter is afgelopen weekeinde ingebroken, mijn kleine meisje woont (met drie andere meiden) in een studentenhuis in Amsterdam. In het weekeinde gaan de dames met de was onder hun arm naar hun ouderlijk huis ergens in de provincie.

Zondagavond ging mijn dochter weer naar de grote stad om maandagochtend vroeg op tijd terug te zijn voor colleges. De voordeur was opengebroken, zag ze bij aankomst (ze kwam als eerste thuis) en toen ze de trap naar de eerste verdieping opging, zag ze licht branden en alle binnendeuren waren met grof geweld opengebroken. Ze is als een speer naar het station gerend en heeft bij haar zus in Utrecht geslapen. De politie was boos dat ze pas vanuit Utrecht had gebeld. Maar de politie in dit land is net zo bang voor tuig als de bevolking. Afgelopen week las ik dat één op de vijf agenten wordt bedreigd en geïntimideerd. En niemand doet wat; de collega’s zijn allang blij dat zij niet de lul zijn . Van één op de vijf agenten, dat zijn er zo’n twaalfhonderd agenten in dit land, wordt de auto bekrast en het gezin bedreigd of uitgescholden. En de politie zelf kan of wil daar niets tegen doen.

Mijn dochter heeft het dus goed gedaan, wegwezen! Later bleek haar televisie gestolen en een externe cd-drive. Die zijn voor een nette prijs wel weer bij de MediaMarkt te halen. De andere meiden waren usb-sticks kwijt waarop scripties staan, laptops, camera’s en noem maar op. Het zal de daders, ongetwijfeld van die kansloze nitwits, zeer waarschijnlijk worst zijn. Zij hebben de rechters aan hun kant, rechters die in luxe enclaves als Bloemendaal en Delden wonen en vanuit hun ivoren torens taakstrafjes uitdelen.

Ik vind die Sharia inmiddels zo’n slecht idee niet. De smeerlappen die in dat studentenhuis inbraken zou ik graag een hand afhakken, ze weten niet wat voor angst ze bij die meiden in dat studentenhuis hebben veroorzaakt. Niet alleen maanden werk voor de studie is verdwenen, ook het vertrouwen in de mensheid heeft een knak gehad, ze durven voorlopig niet meer alleen te zijn. De rechters die in de afgelopen jaren van al die kruimeldieven meedogenloze smeerlappen hebben gemaakt, zou ik graag de echte wereld laten zien. En niet vanaf de achterbank, maar in de metro. En niet vanuit hun beveiligde bunkers, maar de achterbuurten in.

Ten slotte nog een rectificatie van mijn kant. In de editie van 12 september 2014 stond in deze rubriek een artikel over de heer Tewarie. De daarin opgenomen beschuldigingen en aantijgingen hebben geen enkele feitelijke grondslag. Dit artikel had niet op deze wijze gepubliceerd moeten worden. De goede naam en reputatie van de heer Tewarie is door dit artikel ten onrechte beschadigd.

Vorige bijdrage

Mening over Alfred Schreuder

Volgende bijdrage

Joop Munsterman op het Nationale Integratiediner

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *