Columns/WeblogTwentesport

Kampioenschap

Ik neem aan dat de draaiboeken bij FC Twente al uit de kast zijn gehaald, er is tenslotte al een keer eerder een kampioenschap gevierd. Want dit zal toch niet meer fout gaan… Met nog negen wedstrijden te gaan elf punten voor op Sparta en twaalf op Go Ahead; vrijdagavond nam Vak P al een voorschot door aan te kondigen dat ook de Deventenaren aan de zegekar (komende zondagmiddag) zullen worden gebonden. Ik geloof het graag. Zoals Volendam werd opgerold, was bijna gênant. Of Hans de Koning (trainer Volendam) moet opgedragen hebben zijn oude liefde geen strobreed in de weg te leggen.

Dat betekent dat over een week of vijf, zes het kampioenschap gevierd zal worden. En de promotie natuurlijk, nog belangrijker. Niet langer meer tegen Telstar en Eindhoven, maar gewoon weer tegen PSV en Ajax. Voor wat betreft de publieke belangstelling is het opvallend hoe Twente met volle stadions de martelgang ondergaat.

Het is best een aardig elftal dat nu de andere eerstedivisieclubs week na week aan de kant zet, maar er moeten wel een paar echte bijkomen om volgend jaar ook te overleven; en in dat kader is het wel prettig als de schuld (grotendeels) is weggewerkt.

Ik ben Joop nog steeds dankbaar…. Voor het kampioenschap, voor de buitenlandse trips… En dat hij mij (opnieuw) geleerd heeft dat bij bedrijven, organisaties, voetbalverenigingen, sigarenclubs en andere groepen leiders bewonderd mogen worden. Maar ook gecontroleerd. Elke dag opnieuw…

We zijn namelijk nogal hardleers. Niet alleen in de voetballerij, de banken zijn ook al weer vergeten dat ze Nederland bijna het faillissement hebben ingeduwd…. Maar eerst dat promotiefeestje…

Vorige bijdrage

Emmen-uit, lastig

Volgende bijdrage

Free a Girl

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *