Twentesport

Marco van Basten in Enschede…

Toen John van ‘t Schip trainer was van FC Twente introduceerde hij zijn vriend Marco van Basten ooit het op het trainingsveld als ‘onze nieuwe spits’. Een geintje, maar de spelers dachten werkelijk dat Jezus het veld op kwam lopen. Ooit had ik Van Basten live kort telefonisch in de uitzending met dank aan de vroegere KNVB-coryfee Kesler die Van Basten zijn telefoon in handen drukte met de woorden ‘sta die Medendorp even te woord’.

En toen koos Van Basten voor Heerenveen. In een periode dat een serie bestuurlijke sukkels daar de dienst uitmaakte. Ik ben geen fan van Sporre (en dan druk ik me mild uit) maar hij adviseerde bij zijn versnelde vertrek (Riemer was hem meer dan zat…) uit Heerenveen om op korte termijn met Van Basten over contractverlenging te praten. Zo ongeveer het enige goede advies, maar zelfs dat hebben die Friezen verkloot. Van Basten gelooft het verder wel en verlengt zijn contract daar niet.

In het Twitter-circuit lees ik dat Van Basten gesignaleerd zou zijn met Aldo van der Laan van FC Twente in een restaurant in Enschede. Het zal toch niet…

Het zou wel passen in de plannen van de heren, dan maak je een stapje, dan krijg je gemakkelijk geld op tafel, dan komen grote spelers graag bij je spelen. Dan is de uitbouw van het stadion ineens geen grootheidswaanzin meer. Den Oudsten, de burgervader schijnt al aan Joop gevraagd te hebben hoe hij Van Basten moet aanspreken: mijnheer, eerwaarde, trainer of majesteit?

In Heerenveen hebben ze geen idee hoe ze met toppers als Van Basten moeten omgaan, maar in Enschede ging het ook fout. Van ‘t Schip werd afgemaakt in het regionale krantje door de man die al een jaar of zeventien de lokale club volgt en Van ‘t Schip weigerde geloof ik te overleggen met hem…Tja, dan zijn de rapen gaar.

Toch droom ik nog even door: Marco van Basten in Enschede langs de lijn, mmmmmm…

Vorige bijdrage

Artikel De Roskam over Memphis

Volgende bijdrage

Communicatie erg moeilijk en soms zelfbevlekkend

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *