Twentesport

Mening over Alfred Schreuder

Voor het programma Ochtendhumeur van Radio Oost (zaterdag tussen 9 en 10 uur) mogen mijn collega Martin Steenbeeke en ik de trainer van FC Twente interviewen. Ik kijk met bewondering naar het duo Alfred Schreuder en Michel Jansen hoe die hun verschillende rollen goed spelen bij FC Twente. Vorig jaar mocht ik Jansen interviewen en legde hem de vraag voor dat veel mensen hem als zien als de man die Schreuder (toen nog diploma-loos…) uit de wind moest houden. Aan zijn antwoord heb ik nog vaak gedacht: ‘Moet ik dan een mooie baan bij een mooie club niet accepteren, omdat mensen als Johan Derksen en jij mij als een stroman zien?” Wat hij overigens niet was, bleek later wel, blijkt dit seizoen met de wisseling van de wacht ook.

Een zelfde soort antwoord gaf John Stegeman onlangs bij Heracles toen hij zijn vroegere baas Jan de Jonge verving. Langs de kant van het veld weten we het vrij goed hoe het moet…. Ik heb goede trainers als Cees Loffeld bij FC Utrecht van dichtbij meegemaakt, Paul Krabbe bij Zwolle. Goede trainers, die door een speling van het lot niet meer bij BVO’s aan de bak zijn gekomen.

Ik ben een voetballer van niets, weten ze bij Sparta Enschede nog goed. Maar ik matig mij wel vaak een mening aan over spelers of trainers. En dat mag ook, sterker nog, dat staat in mijn taakomschrijving. En ik niet alleen, want ik deed van de week een oproep via Twitter om vraagsuggesties te doen voor gesprek met Schreuder en ik kreeg een lading. En de meeste niet erg positief van toon. De leukste vraag was of na Schreuder, Van Wonderen, Bosvelt nog meer Feyenoorders deze kant op komen….

Vorige bijdrage

Een scheiding, een verhuizing, een ander bed: alles went

Volgende bijdrage

Zelfs de politie wordt bedreigd en niemand die wat doet

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *