Twentesport

Niet doen, Hennie!


(2010-12-09)

Hennie Spijkerman schijnt (weer) in beeld te zijn bij Ajax. Hij is een paar jaar geleden met Ten Cate bij Ajax beland. Toen Ten Cate naar zijn volgende klus in Engeland ging, liet hij de Zwollenaar achter. Om zijn eigen vertrek te vergoelijken zei hij toen dat Spijkerman nog jarenlang bij Ajax zou kunnen werken. Daar lijkt het ook op uit te draaien; weliswaar niet in Amsterdam, maar in Kaapstad. Maar nadat Jol eruit is gemikt, schijnen ze hem (en Foppe de Haan) weer in het vizier te hebben. Niet doen, zou ik vanachter mijn computer in het mistroostige Nederland willen gillen; liever nog zou ik het eerstvolgende vliegtuig pakken en Spijkerman vastbinden. Niet terug gaan naar Amsterdam, waar ze de grootste lol hebben om fatsoenlijke mensen geestelijk te mishandelen.

Ik denk dat ik Spijkerman redelijk goed ken. Spijkerman is een nette vent, die hard werkt voor zijn geld. Spijkerman is geen bluffer die de hele dag in een trainingspak rond hobbelt, oneliners debiteert of BVs laat ploffen, fraudeert of in trendy kroegen snuift en zuipt. Hij werd na het vertrek van Ten Cate (wel een Amsterdammer) aan zijn lot overgelaten, door al die snelle jongetjes als een provinciaaltje gezien en behandeld en ze dumpten hem in de eerste divisie, bij Haarlem.
Te langen leste kon hij naar Ajax Kaapstad. Blijf daar alsjeblieft, wil ik hem smeken. Sinds je naam genoemd wordt, schrijven al die hoofdstedelijke leeghoofden al de meest vreselijke dingen over je op internet. Cruijff schijnt een fan van je te zijn, dat verbaast me dan weer niets. Maar laat Cruijff dan maandag zijn column in de Telegraaf gebruiken om jou rugdekking te geven.

Anders word je aan het einde van het seizoen of zoveel eerder, als het die Van den Boog en zijn vriendjes goeddunkt, weer in Almere of ergens in Belgi gedumpt. En zorg dat je komende maanden financieel onafhankelijk wordt dankzij die Amsterdammers die nu weer hun hardwerkende nette provinciaaltje nodig hebben. Maar eigenlijk wil ik dat niet, Hennie. Ik kom komende zomer naar Kaapstad en daar aan de kust waar al die walvissen in die mooie baai van Hermanus jaarlijks paren, dan zal ik je haarfijn uitleggen dat de kwaliteit van het leven in Kaapstad echt veel hoger is dan in Amsterdam. En dat de hel een paradijs is vergeleken met de Arena.

Niet doen, Hennie!

Vorige bijdrage

CDA blijft gewoon CDA, alleen de uitslag verandert

Volgende bijdrage

Prachtig spel in somber decor, op naar De La Mar...

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *