Twentesport

‘Dartswereld in shock door pedodarter Jelle Klaasen’

‘Dartswereld in shock door pedodarter Jelle Klaasen’, schreef De Telegraaf deze week. Het ging over de man (nu 27 jaar) die in 2006 nog wereldkampioen werd (van de BDO in Lakeside) en vaak in Hengelo trainde, omdat daar zijn vriendin woonde. Klaasen kwam uit het niets, had ineens een hoop vrienden en zelfs een toekomst dankzij zijn behendigheid een paar pijlen goed te kunnen mikken in een bord.

Hij is de afgelopen jaren aan lager wal geraakt en dat begrijp ik dan weer wel. Of het inderdaad klopt dat hij via social media een meisje van 15 jaar met beperkte verstandelijke vermogens naaktfoto’s van zichzelf heeft gestuurd zoals De Telegraaf schrijft, weet ik natuurlijk niet, maar dat hij de weg kwijt was geraakt, wist ik dan weer wel. Klaasen is zelf natuurlijk ook geen licht, weinig opleiding en ineens belandde hij in de hemel omdat hij koelbloedig is in een bar.

Ik heb hem in zijn toptijd een paar keer ontmoet, geïnterviewd en contact voor hem gelegd met Henk Kamp (de autodealer uit Almelo), omdat zijn carrière in het gedrang kwam, omdat hij zich geen auto kon permitteren. Henk is gek op sport, helpt af en toe clubs en sporters en ik vroeg of hij Klaasen kon helpen. Dat kon.

Klaasen kreeg voor een luttel bedrag een autootje ter beschikking, in ruil daarvoor zou hij af en toe wat PR-werk doen voor Kamp (optreden op een business avond, clinic voor zijn klanten, dat soort werk). Ik heb nooit meer wat gehoord van Klaasen, nog geen dankjewel dat ik hem in contact heb gebracht met Kamp; Kamp zelf zei me later dat hij wel regelmatig wat hoorde: boetes, schades….

Jelle heeft zijn pijlen nu dus gericht op een meisje van 15 jaar dat geestelijk nog veel jonger is. Ik ken ook wel een paar goede advocaten, maar ik breng je niet met hen in contact, vreselijke jongen…

Vorige bijdrage

Bloemetjes worden weer buitengezet met Steve McClaren

Volgende bijdrage

Zakken vol geld

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *