Twentesport

Tom Egbers

Ik krijg steeds meer bewondering voor Tom Egbers. Hij belt bijkans wekelijks met de voorzitter van Heracles om bijgepraat te worden over het reilen en zeilen van zijn cluppie. Zijn vrouw Janke Dekker is een bekende musicalster die komende week in Almelo op de planken staat met ‘Van Katoen & Nu’ over het 100-jarig bestaan van Almelo; ‘zeer de moeite waard’, citeer ik Egbers die afgelopen week weer de jaarlijkse gala-avond van ‘Kans voor een Kind’ aan elkaar praatte.
Egbers is een gewaardeerd en bekend (sport)journalist, maar in de collegiale kringen van zijn vrouw had een aantal mensen geen idee met wie Dekker kwam aankakken. Net als de gemiddelde voetbalkijker zich heel ongemakkelijk voelt in een theater zelfs al staat er ‘Valk’ aan de buitenkant en vrouw Egbers op het toneel acteert…. Alleen van Nistelrooij schijnt dat te weten in de voetbalwereld…
Egbers en ik delen een hobby. Hij heeft daarover onlangs een zeer lezenswaardig boekje over gemaakt: ‘Tien helden en een hond’. Verhalen over het Engelse voetbal en dat is voor ons niet Chelsea, Manchester United of Arsenal, maar vooral Scunthorpe United, Bury, Crew Alexandria, Yeovil Town, Notts County en dat soort clubs in de competities onder de met miljoenen smijtende Premier League.
Ik ga één of twee keer per jaar met een vrienden naar Engeland en elke keer maken we rare voorvallen mee. Zoals de uitnodiging om mee te lunchen met de spelers bij Oldham toen we zei dat we uit Nederland kwamen en Michel Vonk goed kennen. Bij Dagenham & Redbridge FC gingen ze speciaal kaarten maken voor ons, want normaal doen ze daar niet aan. Accrington Stanley, alleen van de naam word ik al opgewonden. Zelden hebben we gezeik in Engeland, alleen in Blackpool moest ik in een kroeg wegduiken toen uit het niets blijkbaar ruzie was ontstaan en ik maar net barkrukken kon ontwijken.
Ik schrijf er alleen over op deze plaats, Egbers heeft dus een boekje geschreven zoals hij ook een boek schreef over Steve Mokone. Zeer de moeite waard, zoals gezegd, over de liefde voor het echte voetbal.

Vorige bijdrage

Gemêleerde herinneringen aan de tijden van Veronica met Rob de Nijs

Volgende bijdrage

De onderwereld van het vlees, de rechter van de rijken

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *