Columns/WeblogTwentesport

Utrecht wordt derde

Ik ben wel een beetje een fan van Dick Advocaat. Een mensenleven geleden heb ik hem een paar keer geïnterviewd. Aparte man. Was zelf niet de beste voetballer van het westelijk halfrond. Had als speler anderen om zich heen nodig om uit te blinken. Maar haalde wel het maximale uit zijn carrière, hij speelde bij voorbeeld in Amerika (bij Chicago Sting met Willem van Hanegem). Als trainer deed hij het helemaal goed, que prestaties en clubs en landen die hij getraind heeft is hij wellicht de meest succesvolle coach van Nederland.

Ik ga zondag naar FC Utrecht (fusieclub: Elinkwijk, DOS, Velox) is tegen Emmen. Ik denk dat Emmen een soort Heracles kan worden. Geen gekkigheid. Normaal doen en proberen een vaste plek te veroveren in de eredivisie. En dat gaat lukken. De hele provincie Drenthe staat er achter. Alleen zondag hebben ze pech.

Advocaat zit nog niet op de bank in de vierde stad van het land, maar heeft zich ongetwijfeld daar al wel laten gelden. Ik denk dat Advocaat Utrecht het beste seizoen uit de historie gaat bezorgen. De 70-jarige man is bezeten van voetbal en vooral van winnen, Kent iedereen in de voetballerij, Poetin is een persoonlijke relatie, hoewel ik me afvraag of je dat als referentie kan opvoeren.

Advocaat is afgetankt. Hoeft niet meer, maar moet er niet aan denken om bijvoorbeeld net Als Van der Gijp de hele dag op zijn luxe lederen bank naar zijn grootbeeldtelevisie te kijken naar voetbal uit alle hoeken van de wereld. Nee, dat is niets voor Dick. Hij wordt net als Sneijder om zijn lengte belachelijk gemaakt, maar Advocaat is zeker internationaal een Grote. Heeft zich een slag in de rondte verdiend, ook daarover doen veel verhalen de ronde. Als je van voetbal houdt, voor voetbal leeft, er niets anders bestaat dan voetbal, dan heeft Advocaat een perfect leven (gehad). Voor mensen als Advocaat, Boskamp, Aad de Mos en zo zijn er nog wel een paar voor wie werkelijk alles om voetbal draait. Ze weten alles, zien alles, de rest van het nieuws interesseert ze geen bal;: dat linksbekkie in het tweede van Anderlecht is wellicht wat voor Utreg…

Ik durf de weddenschap aan: FC Utrecht wordt dit seizoen derde! Kom maarrrrrrr…

Vorige bijdrage

Vennegoor of Hesselink

Volgende bijdrage

Koeperman

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *