Columns/WeblogTwentesport

Verbijstering

Ik heb met verbijstering gezien hoe Heracles dit weekeinde met 4-5 van Excelsior verloor dat nota bene drie maanden geleden voor het laatst een wedstrijd had gewonnen. Tovenaar Ricardo Moniz ontloopt echter de nacompetitie niet met Excelsior ondanks de winst in Almelo en ik moet nog zien dat hij met zijn ploeg uit Kralingen in de komende weken erkende kuitenbijters als NEC, RKC, Cambuur Go Ahead en/of FC Den Bosch de baas zal zijn.

We zijn trots op Michels, Cruyff en Peter Bosz, maar Moniz trainde onder meer bij PSV, Tottenham Hotspur, HSV, Red Bull Salzburg, Ferencvárosi, Lechia Gdańsk, 1860 München en bij één van mijn favoriete clubs Notts County. Niet alleen bij PSV werkte hij, ook bij Eindhoven, bij Randers FC en het Slowaakse AS Trenčín (van Ling). En nu dus Excelsior.

Woensdag moet Heracles nog even naar PSV dat het kampioenschap in Alkmaar keurig om zeep hielp, en de play-off voor Europees voetbal kan beginnen. En met een beetje geluk kan het optreden tegen Arouca een vervolg krijgen; zonder nederlaag (0-0 en 1-1) werd Heracles een paar jaar geleden uitgeschakeld. Arouca speelt inmiddels in de Segunda Liga, en Heracles hoort in Nederland bij de gevestigde orde van het linker-rijtje…

Wie wil een wedstrijd van FC Twente of Heracles bekijken vanuit een skybox én ook nog in actie komen tegen kinderprostitutie kan in actie komen door bieden op https://www.lockmeup.nl/jan-medendorp. Ik schreef het een paar weken eerder ook op deze plaats: ik heb me weer laten overhalen twaalf uur in een hokje te gaan zitten, dinsdag 14 mei van 11 tot 23 uur bij Bardot aan de Langestraat 47c in Enschede.

Seks met mannen, vrouwen, in een groep met kettingen of zwepen, het zal me een zorg, hoewel ik op dat vlak zelf nogal conservatief ben. Maar van kinderen (jongens en meisjes) jonger dan achttien jaar blijf je af. In landen als Thailand, Bangladesh en dergelijke doen ze niet zo moeilijk. Sterker nog, daar worden meisjes in een soort konijnenhok gehouden en als er dan een klant komt, worden ze er uit gehaald.

De actie Free a girl is opgetuigd om die kinderen vrij te kopen. Wilt u alstublieft doneren en ik heb een mini-veiling georganiseerd; kortom, help die kinderen!

Vorige bijdrage

Lintje

Volgende bijdrage

Groggy

Forsch

Forsch

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *