Columns/WeblogTwentesport

Voor den Drommel

Ik ben fan van Joël Drommel. Een goede keeper, maar vooral een vent met lef, met zijn hart op de goede plaats, een vent die zich niet laat piepelen. Een talentvolle doelman die een paar jaar geleden naar FC Twente werd gehaald. Inmiddels eerste keeper. En terecht. Zijn talent is ook ‘Zeist’ niet ontgaan, al sinds 2014 komt hij uit voor vertegenwoordigende elftallen.

Drommel was deze week geselecteerd voor Jong Oranje. In het trainingskamp kreeg hij te horen dat hij derde keeper zou zijn en de kans op spelen nagenoeg nul. Het is al belachelijk dat nationale elftallen moeten spelen als er ook gewoon in Nederland competitie is. En toen Drommel dus hoorde dat hij op de tribune zou komen te zitten terwijl zijn club die het al zo moeilijk heeft, vanavond thuis tegen Oss aan de bak moet, pakte hij zijn tas en ging naar huis. Wat een karakter. Ik zou zeggen: ophogen dat contract van die gozer, van zulke mensen kunnen we er niet genoeg hebben. Maar de KNVB houdt niet zo van andere meningen en heeft Drommel geschorst.

Ik weet ook wel dat een paar jaar geleden een thuiswedstrijd tegen Top Oss door FC Twente nog lachend met dubbele cijfers werd gewonnen met een paar jeugdspelers, niet helemaal compleet en met de materiaalman in de spits. Maar tijden veranderen en dus moet FC Twente vol aan de bak om de aansluiting met Go Ahead te behouden.

Drommel weet dat hij veel aan FC Twente te danken heeft, Drommel wordt betaald door FC Twente, en de KNVB dwingt hem nu zijn club in de steek te laten. Uit wraak mag hij van de KNVB vanavond niet keepen. Wat een eikels. Ik adviseer alle spelers van FC Twente te bedanken voor Oranje, welk elftal dan ook. Maak een statement. Eerst heeft de bond schijt aan iedereen die niet op eredivisieniveau speelt door gewoon interlands te organiseren en dan naaien ze clubs en spelers die kiezen voor hun club.

Drommel je bent een topper, je komt er echt wel, laat ze in Zeist de tering krijgen. En vanavond graag spreekkoren tegen de bondsbonzen…. En Drommel een ereronde, dacht ik zo.

(Foto: FCTwente.nl)

Vorige bijdrage

Sven en John

Volgende bijdrage

Vennegoor of Hesselink

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *