De Roskam Jaargang 19, 2013

Hypocrisie over vuurwerk; medische maffia gaat door

Hypocriet. In het jaar van de vuurwerkramp werd in Enschede voor een klein vermogen aan vuurwerk weg geknald rond Oud en Nieuw. Ik heb met verbazing die eerste nacht in 2001 in Enschede rondgereden, ik kon het niet geloven: een wijk was een paar maanden daarvoor weggeslagen, 22 mensen overleden en heel veel Enschedeërs vonden dat ze gewoon recht hadden op hun vuurpijl en zevenklapper. Ik durf de stelling aan dat in de afgelopen jaren ook in Roombeek zonder problemen rond de jaarwisseling is geknald en geschoten. En dan is er nu de hypocrisie over een opslagplaats.

Woedend waren we over de praktijken van de Twentse neuroloog Jansen Steur. Dat zoiets kon in Nederland. Collega’s wisten het, maar deden niets. De inspectie deed veel te weinig. Een letselschademijnheer die zich geen advocaat mag noemen heeft het dossier wijd open gekregen. Hij heeft die gek van Jansen Steur in Duitsland gevonden. Maar ook in het web van onze letselman zitten rare lieden.

Dat zoiets kon in Nederland? Het gebeurt nog steeds. In de medische sector houdt men elkaar nog steeds de hand boven het hoofd. Gelmers uit Heeten is de nieuwe Jansen Steur. Berispt, opnieuw in de fout. En waar lezen we dit? Uitsluitend in de Deventer Post. Het medisch tuchtcollege werkt uitmuntend… voor zichzelf. Eerder werkte specialist Gelmers in Almelo waar hij als een ware Stapel de zaak aan elkaar loog.

De gezondheidszorg is verrot, in het Tijdschrift voor de Geneeskunde lees ik over Gelmers dat de rechtbank stelt dat zij zich niet aan de indruk kan onttrekken dat zowel door de verdachte als door anderen getracht is de geconstateerde feiten in de doofpot te stoppen, teneinde schade aan de verdachte en de beroepsgroep in het algemeen te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken. De rechtbank trekt deze conclusie omdat Gelmers en de toenmalige directeur Patiëntenzorg van het Twenteborg Ziekenhuis, waar Gelmers als neuroloog werkte, langdurig niet wilden meewerken aan een onderzoek door de inspectie. Ik verzin dit niet, het is een citaat van de rechtbank. Heeft het iets uitgemaakt? Dacht het niet.

Maakt u zich geen zorgen, Gelmers hoeft niet van een bijstandsuitkering rond te komen (prettig optrekje zie ik via Google Maps).

Vorige bijdrage

Column: Trainersconstructie

Volgende bijdrage

Column: maandblad

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *