De Roskam Jaargang 20, 2014

Ultieme kans om mij voor het goede doel Free a Girl te bekogelen

Ik ben niet zo’n hoerenloper. Dat heeft niets te maken met moraliteit, ethiek of zuinig- heid, het is slechts een kwestie van een beetje smetvrees. Ik denk altijd: wie was er voor mij? Als ik dan aan sommige mannen denk die voor mij zouden kunnen zijn geweest, word ik onpasselijk en hoeft het voor mij niet meer. Bovendien vermoed ik dat hoerenbezoek vooral voorkomt als jij wel zin hebt en je partner niet. Of dat zij een appeltje ligt te schillen als jij je uitslooft en de missionarishouding de enige positie is in de echtelijke sponde. En daarover hoef ik niet te fantaseren…Ik verbaas me verder voortdurend over mannen voor wie de vrouw of vriendin niet jong genoeg kan zijn. Ik heb twee dochters van 22 en 24 jaar en ik word heel nerveus, chagrijnig en agressief als ik mannen van mijn leeftijd likkebaardend naar hen zie omkijken. Het liefst sla ik er meteen op. En ik heb helemaal een teringhekel aan veelal blanke mannen van middelbare leeftijd die de beschikking hebben over iets te veel geld en die in landen als Thailand en Brazilië hun lusten botvieren.

Deze week wordt in Nederland de actie Lock me up – Free a Girl (voorheen Stop Kindermisbruik) gehouden in vijftien restaurants in Nederland, waaronder Bloemenbeek in De Lutte. Een vriend van mij, Dennis Jongbloed, vroeg mij vorige week samen met hem in zo’n hokkie (één bij twee meter) te kruipen waar die meiden (kinderen) ook in worden opgesloten. De bedoeling is dat we geld ophalen om die kinderen vrij te kopen. Ik word geacht (ik kreeg daarover een spervuur van e-mails van de organisatie) 2.500 euro op te halen om zo’n kind vrij te kopen. Als ik dan even denk aan mijn eigen dochters, word ik helemaal wild, dus ik heb ja gezegd. Via de website http://www.freeagirl.nl/lockmeup/restaurants/landhuishotel-de-bloemenbeek/ verkoop ik veilingitems, maar via die site kunt u ook doneren. Ik zit zaterdag de hele dag (van 11 tot 23 uur) in zo’n konijnenhok te lezen, te twitteren en te bellen op de binnenplaats van De Bloemenbeek. Ik mag er vijf minuten per twee uur uit. Volgens mij lopen er wel een paar mensen in Twente rond die serieus de pest aan mij hebben. Voor hen heb ik het ultieme veiling-item: om 22.30 uur mag de hoogste bieder (minstens vijf- honderd euro, voor het goede doel…) een doos eieren naar mij gooien (paar meter afstand, er zit gaas tussen) en ik blijf dan tot 23.00 uur in dat struif zitten. Daar moet een selfmade man als bijvoorbeeld Eric Nijkamp toch wel een paar centen voor over hebben, lijkt mij zo.

Vorige bijdrage

Ik zie er tegenop om mezelf op te sluiten in een hokje

Volgende bijdrage

Stand van Zaken: Bennie Kuipers (video)

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *