Twentevisie Jaargang 17, 2005

Biljartclubs Twentevisie en Matchpoint gaan samenwerken

Jeugd opleiden

Dick Jaspers (rechts) in actie tegen de Zweedse topbiljarter Torbjörn Blomdahl.


Het biljartteam van Twentevisie heeft een teleurstellend seizoen achter de rug, wat vooral te wijten is aan de nederlaag in de finale van de ‘play off’ tegen Delta Ockenburgh. Twentevisie ging dit seizoen voor drie prijzen en staat dus voor het tweede achtereenvolgende jaar met lege handen. Want eerder werd het team in de halve finale om de beker uitgeschakeld en liep het nota bene in eigen huis (biljartcentrum Veltkamp in Hengelo) kwalificatie mis voor het EK. Grootste struikelblok: de nummer 4.

Dick Jaspers (nummer 1) won 18 van zijn 22 wedstrijden en deed dus waarvoor hij gehaald is; de nummer 2, Tayfun Tasdemir, won 13 van zijn 18 wedstrijden, Marco Zanetti deed slechts drie keer mee, maar verloor niet. Christian Rudolph speelde (als derde man) 20 wedstrijden waarvan hij er 6 verloor. De pijn zat dit seizoen bij de nummer 4, Ad Koorevaar (13 verliespartijen). Van Koorevaar is inmid-dels afscheid genomen en zijn vervanger is het jeugdige talent Dave Christiani. Marco Zanetti, Jens Eggers en Ben Velthuis fungeren als wissel-/reservespelers.

Kweekvijver

Twentevisie is de sponsornaam van Biljart Club Hengelo. En de Hengelose biljartclub is een puur profteam. Er zit dus niets achter, geen lagere elftallen, geen jeugd. Bij Twentevisie leeft al langer het idee de biljartclub verder uit te bouwen en aldus heeft ze (op voorspraak van Ben Velthuis) het initiatief genomen tot samenwerking met de biljartbond (KNBB) en Matchpoint Internet, een club (ook in Hengelo) die vijf jaar bestaat, achttien leden telt en vier teams heeft waarvan de hoogste gaat spelen in de eerste divisie. Deze samenwerking moet leiden tot een kweekvijver van nieuwe talenten die kunnen doorgroeien naar het hoogste niveau. En dan wel graag bij Twentevisie. Zo zal één van de grootste talenten van Nederland, Erwin van de Heuvel, komend jaar gestald worden in het eerste divisieteam bij Matchpoint Internet. Ook de komst van de reeds gearriveerde talenten Dave Christiani en Jens Eggers passen binnen de lange-termijnambities van Twentevisie.

‘De samenwerking met KNBB en Matchpoint moet leiden tot een kweekvijver van talenten’

Nieuwe leden

“ Wij willen graag onze vereniging uitbouwen en in de eerste tot en met vierde divisie een team hebben. Ons hoogste team speelt komend seizoen eerste divisie, maar daarachter spelen twee teams in de vierde divisie,” vertelt Toon Verdijsseldonk, bestuurslid van Matchpoint. In het hoogste team zullen volgend seizoen onder anderen aantreden Ben Velthuis (net als vorig jaar) en Jens Eggers die met gemiddelde van 1.200 de nummer 1 van het team zal worden. “Een paar spelers van ons hoogste team zakken dus door waardoor we hopen dat het tweede team zal promoveren naar de derde divisie.”

De samenwerking houdt ook in dat de spelers van Twentevisie en Matchpoint veel samen zullen trainen. “Dat moet kennisoverdracht opleveren, maar het zal ook nieuwe leden aantrekken die het mooi vinden samen met Dick Jaspers te trainen,” hoopt Verdijsseldonk. Het is niet de bedoeling dat beide clubs gaan fuseren, de samenwerking gebeurt ook met gesloten beurzen, hoewel Verdijsseldonk denkt dat voor het welslagen nog minstens vijf mille aan extra sponsorgeld nodig is, want spelers van het hoogste team zullen toch reisgeld en kleding moeten hebben.

Vorige bijdrage

Schretlen wil minder afhankelijk zijn van Rabo

Volgende bijdrage

Nummer 25

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *