Roskam Moordkuil Jaargang 11, 2005

Nummer 25

Ik heb het nooit wat gevonden, die Jeffrey de Misscher. Kwam van FC Twente, grote bek, maar niet echt een topper. Ja, misschien voor de eerste divisie, maar dat FC Twente hem jaarlijks 120.000 euro overmaakte aan salaris heb ik nooit begrepen. Het over het paard getilde knaapje kwam naar Heracles waar hij aan de hand van Peter Bosz en Hendrie Krüzen een beschermde positie kreeg. Hij mocht falen en missen op belangrijke momenten. Keer op keer. Zonder consequenties.

Zijn salaris bij Heracles bedroeg slechts een derde van de buit die hij bij FC Twente binnensleepte (Twente compenseerde de rest), maar beide contracten zijn nu afgelopen.

Een deel van de verantwoordelijke mensen bij Heracles wilde afscheid nemen van de kneus op rechts. Hij kreeg op aandringen van de technische staf toch een nieuw contract aangeboden. Zelfs met een verhoging van dertig procent van zijn Heracles-salaris, waardoor hij bijna de helft zou gaan verdienen van het vroegere salaris dat hij bij FC Twente opstreek. In een fabriek verdienen ze minder…

De Visscher nam er geen genoegen mee en eiste via zijn zaakwaarnemer 120 mille van Heracles. Dag, zou ik zeggen, veel succes in de rest van je leventje.

Maar dan de achtergronden. Hij woont tegenover assistent Krüzen in Almelo. Krüzen heeft het wonderkind afgelopen seizoen een aantal malen (privé) bijgestaan. Ook nu weer, want de technische staf drong er bij de leiding op aan toch nog extra geld vrij te maken voor het contract van missermuis. Het aanbod werd opnieuw verhoogd, met gegarandeerde premies (dus ook al verliest Heracles volgend jaar alles, hij zou altijd 75.000 euro ontvangen). De Visscher bedankte alles en iedereen bij Heracles, gaf zijn woord aan de club, maar dat is net zo waardeloos als zijn voorzet. Toen zijn zaakwaarnemer John – belt nooit terug – Linse hoorde van het nieuwe contract heeft hij direct Heracles laten weten dat de deal niet door zou gaan.
Heracles moet in de ogen van Linse nog een hoop leren in de eredivisie. En verder (volgens Linse) moest die Krüzen, die assistent, zich alleen bemoeien met waarvoor hij is ingehuurd; er was nog niets getekend. Dus er was helemaal geen contract.

Leuke schop na voor de man die dag en nacht voor De Visscher klaar stond. Krüzen wil er vanaf Gran Canaria weinig meer over zeggen. Waar Linse opzichtig faalde als begeleider stond Krüzen klaar voor het manneke zonder ruggengraat.

Van De Visscher mag iedereen in de stront zakken, het gaat om zijn centen. Hij vindt zichzelf fantastisch, kent geen zelfkritiek, fouten zijn altijd aan anderen te wijten.

Dag wonderkind zonder scrupules, dag topper voor wie mensen weggooiborden zijn. Succes op de bank bij De Graafschap.

Vorige bijdrage

Biljartclubs Twentevisie en Matchpoint gaan samenwerken

Volgende bijdrage

Schaterlachen om verhaal Robin de Groot in De Ondernemer

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *