Twentevisie Jaargang 23, 2011

Commentaar: Niet de tent, maar de vent

Hoewel Peter Kerkhof en Henk Aa zo ongeveer in alles tegenpolen zijn, is hun succes gestoeld op hetzelfde: innovatie. Kerkhof heeft van de vroegere Oisterwijk-dochter nu van Vonder Interieur in Enter een succes gemaakt en Aa is een mooie jongen met leuke teksten, maar Beaphar verkoopt wereldwijd alleen zo goed omdat hij heel veel nieuwe producten maakt. Ik ken Aa nog uit de tijd dat hij bestuurslid was van Go Ahead Eagles. Hij ziet er wellicht een beetje uit als snelle jongen met veel interesse in auto’s, vrouwen en voetbal (en dat is ook zo), zijn imago zit zijn visie en kunde wellicht in de weg. Bij Go Ahead verbond hij zijn lot aan dat van trainer Henk ten Cate en toen het bestuur Ten Cate belde met de onheilsboodschap pakte hij zijn spullen. Niemand van de andere aanwezigen had ooit gedacht dat de krullenjongen de daad bij het woord zou voegen. Want het telefoontje was nog niet gepleegd of Aa zat in een van zijn fraaie bolides op weg naar huis. De club is overigens in handen van Hans de Vroome. En terecht, want hij was het en hij alleen heeft de club gered van de ondergang die grotendeels te wijten is aan de voormalige spits van FC Twente Martien Vreijsen.

Het blijft moeilijk in tijden van succes met beide benen op de grond te blijven staan

Harry Muskee overkwam hetzelfde als het oude bestuur van Go Ahead. Muskee treedt zogenaamd niet meer op omdat hij onlangs 70 jaar is geworden, maar sinds Aa als manager weg is, is er gewoon geen belangstelling meer voor Cuby. Bovendien heeft Cuby in de afgelopen jaren bij herhaling gezegd niet meer op te treden; schijt aan iedereen die voor hem werkt…. Het gaat niet om de tent maar om de vent. Dat geldt ook voor FC Twente. Er zal vast wel weer een opvallende trainer uit de hoge hoed van Munsterman komen. Eentje die de afgelopen weken nog niet is genoemd in de Telegraaf of het AD. Munsterman heeft mensenkennis en commercieel talent. En daarom verbaast het me zo dat Aa als potentiële sponsor als een kleuter is behandeld. Volgens Munsterman worden alle sponsors die bedanken bezocht; dan loopt de club wel achter, want ik heb meer klagende ondernemers gesproken. Of het nou banken, bedrijven of voetbalclubs zijn, het blijft moeilijk in tijden van succes met beide benen op de grond te blijven staan.

Vorige bijdrage

Het handwerk van Vonder is conjunctuurgevoelig

Volgende bijdrage

Kim Wilde blijkt nog steeds geweldig in Metropool

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *