Twentevisie Jaargang 23, 2011

Commentaar: Robin de Groot

Pakweg 15% van de kantoren in Nederland staat leeg. En met het nieuwe werken wordt het er ook niet beter op. Hoe gaat het nu eigenlijk in het vastgoed? Dan wil je graag een man aan het woord laten komen die in het vastgoed gepokt en gemazeld is: Robin de Groot. Maar ja, dan hebben we een klein probleem. Ik heb in het verleden een aantal zeer onsympathieke teksten over hem (en zijn vrouw) gedebiteerd in een regionaal opinieweekblad. Een paar maanden geleden werd ik gebeld door de bekende Twentse makelaar Albert Post die een vastgoedforum organiseerde en mij als gespreksleider uitnodigde (ook in het kader van mijn alimentatieverplichtingen en studerende kinderen, maar dit terzijde).

Ik heb de pest aan de columnist Medendorp, maar respect voor de journalist Medendorp

Post had ook De Groot uitgenodigd. Die wilde wel, maar kon niet komen wegens andere agendaverplichtingen, zei Post. Dat wilde ik niet geloven, daarom heb ik De Groot zelf gebeld en gevraagd of de versie van Post klopte. ‘Ik heb de pest aan de columnist Medendorp, maar respect voor de journalist Medendorp’, of woorden van gelijke strekking gaf hij als antwoord. Dan moeten we maar een kop koffie drinken, en zo geschiedde. Waar hij ‘zijn’ waarheid aan mij voorhield en ik mijn strekking gaf van de onverkwikkelijke geschiedenis. Het was klaar en ik mocht hem bellen als ik wat wilde weten.

De vastgoedmarkt komt steeds verder in de verdrukking en je kunt zeggen wat je wilt, maar De Groot loopt al een ruim dertig jaar mee in dat wereldje en kan er zinnige dingen over zeggen. Daarom heb ik hem een paar weken geleden opnieuw gebeld en uitgenodigd voor het ondernemerscafé Memphis begin januari. Na ampele overwegingen was hij bereid te komen; hij vroeg geen excuses (dat zou ik ook niet gedaan hebben), maar wilde wel een verbaal gebaar mijnerzijds naar zijn vrouw die in het heen en weer schrijven nadrukkelijk onderwerp van de columns was. Dat was weinig fijnzinnig, vind ik bij teruglezing van de teksten. Ik heb er respect voor dat De Groot op ‘mijn’ feestje te gast wilde zijn. Het gesprek is terug te horen via’ uitzending gemist’ (www.rtvoost.nl, onder het kopje ‘radio’ en dan doorklikken naar ‘Memphis 4 januari’). Dat hij inderdaad zinnige teksten heeft over het vastgoed leest u op de volgende pagina’s terug. Vorig jaar heb ik al de ruzie met Robert Zandstra bijgelegd. Eens kijken of ik het 06 van Pim Polman nog heb…

Vorige bijdrage

Bikkel wil in Twente gaan knallen

Volgende bijdrage

Twente onderneemt Duurzaam succes

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *