Twentevisie Jaargang 24, 2012

Commentaar: Onkunde

Twentevisie is er niet in eerste instantie voor om de regio Twente te promoten. Dat gebeurt natuurlijk indirect wel omdat we met ondernemers praten die een verhaal hebben, die willen ondernemen, die ideeën hebben. En dankzij de universiteit worden daar veel mooie nieuwe bedrijven opgezet. Maar Twente is meer dan alleen een universiteit en een hogeschool. Twente was ook altijd een belangrijke transportregio. Dat was zo. Op de logistieke kaart van Nederland staat Twente in 2011 op plaats 13, lees dertien! Ja, het gaat natuurlijk om het westen, zult u zeggen; neen, Venlo staat op nummer 1. Dat is geen toeval, daar zitten blijkbaar bestuurders die wat kunnen en willen. Dat zeggen nu zelfs de ondernemers in deze regio die zo ongeveer structureel te maken hebben met bestuurders, ambtenaren, en instellingen als Oost NV en de Kamer van Koophandel die werkelijk geen idee hebben wat ze (moeten) doen.

Ik weet zeker dat al die bestuurders, ambtenaren, Kamers van Koophandel en noem maar op Pluimers nu zullen proberen te pakken

André Pluimers is een van de eerste ondernemers die in deze uitgave hardop durft te zeggen dat het in Venlo en Brabant allemaal veel beter is georganiseerd. Hij komt namelijk nog eens ergens met zijn bedrijf Bolk en slempt niet alleen op recepties en andere belangrijke feestjes. Ik heb respect voor Pluimers, want ik weet zeker dat al die bestuurders, ambtenaren, Kamers van Koophandel en noem maar op hem nu zullen proberen te ‘pakken’. Het grootste probleem is dat bij die instellingen geen echte ondernemers aan het roer zitten. Maar goed, die Pluimers gaat nu dus ook zelf een conferentie organiseren over het XL-park – waar de Kamer van Koophandel en Oost NV jaren geleden werkelijk om gilden: ‘Twente zou zonder een nieuw park naar de gallemiezen gaan’. Tsja… Ik durf elke weddenschap aan dat ‘ze’ het die Pluimers zullen inpeperen dat hij alle onkunde bij de heren hardop benoemt in dit blad op pagina 28 en 29.

Vorige bijdrage

Het aandeel Saxion in het leven van Martijn Bast

Volgende bijdrage

Twentenaar beslist wat Chinezen en Japanners aan de muur hebben hangen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *