Twentevisie Jaargang 27, 2015

De Bloemenbeek maakt van gasten ambassadeurs

Het is geen toeval dat clubs als Ajax, Feyenoord, FC Twente jaarlijks terug komen bij De Bloemenbeek om zich voor te bereiden op een nieuw voetbalseizoen. Raymond Strikker, uitbater van het fraaie complex in De Lutte is inmiddels ook op ‘audiëntie’ geweest in Southampton om zijn goede relatie Ronald Koeman ook weer te interesseren in een verblijf in het oosten van Nederland. “Afgelopen jaar zou Southampton al komen, maar toen zat precies die periode Ajax al bij ons.’’

De Bloemenbeek heeft ogenschijnlijk weinig last van de economische crisis. “We zijn redelijk standvastig gebleven in waar we voor staan. En dat werpt nu zijn vruchten af, zoals de Michelinster, we hebben een topnotering bij Tripadvisor, the Reviewsite zoals dat tegenwoordig heet, gekregen. We zijn uitgeroepen tot beste congreshotel van Overijssel en negende van Nederland. Tja, dat maakt toch indruk.” Strikker doet er zelf ook alles aan om gasten te interesseren in zijn bedrijf en ze vast te houden. “Mijn stelregel is niemand komt per ongeluk naar De Lutte, dus je moet zorgen dat de mensen zeggen, ‘he, dat was echt goed’. Dan worden ze vaak ambassadeur van ons en daarmee krijg je natuurlijk vanzelf een aanzwellende stroom van gasten.”

“Als bedrijf, als onderneming, als ondernemer zoek ik samen met mijn (zestig) medewerkers naar nieuwe mogelijkheden. Daarom hebben we meegewerkt aan de actie ‘Free a Girl, Lock me up’ tegen kinderprostitutie. We hebben het gepresteerd om als tweede te eindigen met een opbrengst van meer dan 40.000 euro. Ook ‘Kans voor een Kind’ wordt elk jaar bij ons gehouden.”

Los van de acties investeert Strikker ook veel in het familiebedrijf. Zoals een fraai voetbalveld, golfterrein, tennisbaan, zwembad, een fraaie binnentuin, maar opvallend is de aanleg van een parkeerterrein aan de overzijde met een aantal grote stenen. “Ik deed een aanvraag voor een parkeerterrein op die plaats in agrarisch gebied met hoog landschappelijke waarde. Ik heb daarom een plan laten maken door een landschapsarchitect en een ecoloog om de ecologische waarde te behouden. Er komen veel mensen op af. Volgens mij is het ook het enige parkeerterrein ter wereld waar getrouwd wordt… Er zijn gasten die de betekenislagen van de sterren, de zonnewijzerfunctie, de poolster bepalen, de kalender…maar ook allerlei betekenislagen uit de historie proberen te ontdekken. Er zitten heel veel verhalen in. Het zijn niet zomaar een paar stenen.”

De Bloemenbeek heeft, mede door al die aandacht en investeringen, het beste halfjaar uit zijn bestaan gerealiseerd. “De oud-hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad belde me onlangs op en die noemde De Bloemenbeek niet alleen het meest gezellige sterrenrestaurant van Nederland, maar ook nog het voordeligste. De prijzen zijn de laatste drie jaar niet verhoogd. Nadat wij een Michelinster kregen, vroeg iedereen, nu gaan de prijzen zeker omhoog?’ Ik zou niet weten waarom.”

De komende jaren wil ik vooral wat we nu hebben opgebouwd niet alleen in Nederland maar ook buiten Nederland onder de aandacht brengen. Ik ga voor continuïteit van De Bloemenbeek.”

Vorige bijdrage

Kennis delen, participeren en verbinden

Volgende bijdrage

Weinig animo voor Behoud de Begeerte in Twente

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *