Columns/WeblogTwentesport

Humor

Pasen beleef ik traditioneel in Engeland, want dat is het weekeinde dat ik met een paar vrienden Engelse voetbalwedstrijden bezoek. Het zijn wonderlijke namen, het voetbal is technisch en tactisch niet altijd geweldig, maar de sfeer in die karakteristieke Engelse stadions vergoedt veel, zo niet alles.

Barnsley tegen Shrewsbury Town, Accrington Stanley tegen Luton Town Macclefield Town en in de pub City tegen Tottenham Hotspur en Cardiff tegen Liverpool. Het is veel stoere praat, een kakafonie van poeha, maar bovenal vermaken we ons enorm. Toys for boys en dat een weekend lang.

We hebben er muziek bij van Bill Wyman, van de Stones, van Oasis, van Joe Jackson in de auto spelen we muziek- en voetbalkwisjes.

Mijn vrienden en ik drinken dat ene weekend per jaar veel pints, eten vooral pubfood en ik ben geestelijk weer opgepept voor een paar maanden…

Ik mis nu wel het kampioenschap van FC Twente… In Engeland lees ik op de site van Tubantia het bericht dat mijn goede vrind Dennis Jongbloed het financieel mogelijk maakt dat de wedstrijd van FC Twente vanmiddag op schermen in de stad kan worden bekeken.
Ik heb nooit geweten dat hij zo’n grote fan is… wellicht dat hij hoopt op FC Twente als klant, want er liggen bij die club nog een paar fiscale vuiltjes..

Ben erg benieuwd wie FC Twente gaat contracteren om het elftal te versterken…

Vorige bijdrage

Kampioen

Volgende bijdrage

Lintje

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *