Columns/WeblogTwentesport

Kampioen

FC Twente kan vrijdag uit bij Jong Ajax in Amsterdam kampioen worden van de eerste divisie. Dat zou ik geloof ik wel heel leuk vinden. Ik ben niet de allergrootste fan van Twente in het oosten van het land, maar ik heb echt de schurft aan Ajax en Amsterdam. Dus dat Jong Ajax met een nulletje of drie of vier opzij zetten, de schaal uitgereikt krijgen in dat belachelijke stadion, in polonaise door het gangenstelstel van dat ruimteschip… ik zie het voor me.

Maar het moet nog wel eerst gebeuren. De beste voetballers van 020 hebben vorige week toch het beste elftal van Italië te kijk gezet. En de club die vernoemd is naar een held uit de Trojaanse oorlog, is vaak op zijn best als het er echt om gaat. Ik herinner me bijvoorbeeld het tweede jaar dat FC Twente kampioen had kunnen (moeten!) worden…

Ik lees met plezier op Twitter (social media) alle berichten van de journalisten van Tubantia en van de fans die niet zo enthousiast zijn over Marino Pusic, de Bosnisch-Kroatische trainer van FC Twente. Hij kan er niet zo veel van, begrijp ik uit alle berichten die ik lees. Hij mag dan de uitstraling van een parkeerwacht hebben, maar als hij vrijdag kampioen wordt met dit mijns inziens matige elftal moet hij toch wel iets goed gedaan hebben. De heren van de krant zien echter niets liever dan dat hij eruit gemikt wordt.

Ik dacht dat Pusic niets begreep van alles wat er over hem wordt gezegd en geschreven, maar zijn uitval naar de pers bewijst het tegendeel. En hij wilde graag even zijn gelijk halen. Dom…. De meeste trainers van FC Twente zijn ontslagen of vertrokken opgelucht. Er zijn er niet heel veel die met plezier terugkijken of hun periode bij FC Twente. Al die ontslagen trainers hebben de club ook veel geld gekost…

Na Pasen zal de vraag beantwoord moeten worden: wie staat er volgend jaar voor de groep en welke spelers heeft hij tot zijn beschikking?

Vorige bijdrage

FC Politiek

Volgende bijdrage

Humor

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *