Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

Burgerbelangen en stadspartijtjes

Nummer 4 – 1998

Al die burgerbelangen en stadspartijtjes zijn natuurlijk gewoon rechtsextremistische kruideniersgroeperingen. Omgeven door spruitjeslucht. Voor wie de VVD niet ver genoeg gaat en Janmaat te onfatsoenlijk vindt. Dat soort mensen geeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de nieuwbakken smeerkliekjes zijn stem. En wie in Enschede op de Stadspartij stemt, is gewoon een fascist. Kijk maar na waar die Lamlul -of hoe die potentiële lijsttrekker ook heet- vandaan komt. Het zijn van die types die Hitler weliswaar een grote misdadiger noemen, maar in één adem daaraan toevoegen dat de treinen toentertijd tenminste wel op tijd reden. Singapore is dan wel geen democratie, maar toch een goed voorbeeld voor de westerse wereld. Want je poten worden er afgehakt als je een portemonnee steelt. Of een papiertje op straat gooit. En je wordt meteen tegen de muur gezet als je 3,5 gram rode libanon bij je hebt. Dat zal ze leren, die onaangepaste a-socialen.

Maar tegelijkertijd zijn dit soort moraalridders -zonder religie- wel voor afschaffing van de maximum snelheid en voor ongebreidelde groei van de economie. Milieuvergunningen hinderen alleen maar de vrije ondernemers. En daar moet dit land het van hebben, ja. Wie wil werken, kan werken, maar ja… het is hier een sociaal paradijs. Al die vluchtelingen komen hier op onze kosten hun zakken vullen. Alsof je Tedje van Es hoort lullen. Het zijn altijd van die halfgeslaagde vijftigers die nadrukkelijk om die partijtjes hangen. Van die losers die zelfs bij de VVD met een flinke boog eruit geflikkerd zijn. Van die middenstanders die op verjaardagen altijd gênante grapjes over buitenlanders maken. En na elke gewaagde uitspraak (over luie negers en onbetrouwbare joden) roepen dat het maar eens gezegd moet worden.

Net niet de oorlog meegemaakt, staan die Eigenbelangers Eerst ongeremd te klappen met de hakken. Deze kleinburgerlijke organisaties vormen het echte gevaar. Niet die nazi’s van Janmaat en Ruitenberg. Dat zijn slechts zielige engerds die kort gehouden moeten worden. Laat die ruitbroeken die overdag slijmerig vragen of het een onsje meer mag zijn niet de macht krijgen in dorp of stad. Opportunisme troef. Van die quasi bekende Nederlanders als lijstduwers zodat het politieke partijtje van hun populariteit mag mee genieten. Alles wat naar socialisme riekt, is bij voorbaat verdacht. En heeft vooral nog nooit gewerkt. En op onze kosten gestudeerd. Waren ze zelf ooit maar een blauwe maandag naar school geweest.

Vorige bijdrage

Hewlett Packard niet naar Twente

Volgende bijdrage

Het Enschedese paradepaardje (Winnie Sorgdrager) in het nauw gebracht

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *