Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

Het Enschedese paradepaardje (Winnie Sorgdrager) in het nauw gebracht

Nummer 5 – 1998

Ik had toch wel gedacht dat de Kamer van Koophandel intussen een lobby had opgezet als steun aan onze Winnie Sorgdrager. Ik bedoel, het gaat nu net als bij de luchthaven en de combiterminal toch om de Twentse zaak. En die moet verdedigd worden.

Het Enschedese paradepaardje in het nauw gebracht door die buldog van een Docters van Leeuwen. Hoe durft die vlerk met zijn vette poten aan onze Winnie te komen. Het televisiehoogtepunt was deze week het moment dat die Docters van Leeuwen door zijn chauffeur voor zijn huis de dienstauto in werd gerold. Schande, of zoiets riep de vroegere James Bond. Als die man zijn ene been over het andere kruist, hijgt hij al alsof hij net zijn derde orgasme heeft beleefd. Misschien kan de Kamer van Koophandel de val van Winnie gebruiken als argument voor de vorming van dubbelstad triple plus. Want dat Winnie na de verkiezingen afgaat door de zijdeur is natuurlijk wel duidelijk. En dan moet ze een nieuw baantje hebben.

Bij het openbaar ministerie zitten ze niet echt meer op haar te wachten, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben. Burgemeester dus. En dan niet van zo\’ n lullig plaatsje als Almelo. Nee, de vijfde stad van Nederland, aan een dergelijke gemeente is Winnie toe. Kan ze ook blijven wonen waar ze nu woont. Winnie is een mooie vrouw, hoewel ze de laatste jaren wel vroeg oud is geworden. En dan ontstaat er op het departement gezeik over macht. Waarom is zij op haar ministerie nooit versierd door een procureur generaal? Of misschien is dat ook wel gebeurd. Docters van Leeuwen die op de werkkamer Winnie complimentjes maakt over haar haar, de keuze van haar kleding. Uitnodigt voor een dineetje met kaarslicht, beetje dansen. Bloemen laten bezorgen.

Macht. Maar het ging natuurlijk over orale sex. Want waarom gebeurt dat alleen op het Witte Huis? Waarom niet op het ministerie van Justitie? Met Winnie kan je thuiskomen. Dat ontplofte monatoetje, die rolmops van een Docters van Leeuwen was natuurlijk afgewezen. En ging amok maken. En toen hij van een veiligheidsagent ook nog eens hoorde dat zijn minister, op wie hij verliefd is, orale sex had met een stagiaire, ja, toen was de boot aan. Kijk als die Docters van Leeuwen een beetje op Pierce Brosnan had geleken, had hij wel een kansje gemaakt natuurlijk. Dan was hij vast net zo riant gepijpt als Clinton. En had hij zich een slag in de rondte gebeft. Maar met een varkenskop als Docters, nee.

Vorige bijdrage

Burgerbelangen en stadspartijtjes

Volgende bijdrage

Hans van Overbeeke zijn gespeelde arrogantie jaagt iedereen in de gordijnen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *