Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

De Verenging van Nederlandse Ziekenhuizen verlost ons

Op 28 december ruimt hij op het stadhuis in Hengelo zijn spullen op. Ik bied hem hierbij aan om hem te helpen. Graag zelfs. Sjouwen? Moet ik dozen meenemen? Autootje regelen? Hij moet nu echt weg. Elke maand langer dat hij nog de baas speelt, wordt de schade van zijn beleid groter. Hij is inmiddels verworden tot de Jeltsin van Hengelo.

De Verenging van Nederlandse Ziekenhuizen verlost ons; per 1 december, was het oorspronkelijke plan. Op diverse dagen werden de dagen als in gevangenschap afgeteld. Toen kwam het bericht dat het 1 januari 1999 zou worden. En hij heeft aangekondigd zich ook daarna voor de goede zaak te blijven inzetten. Hij boezemt angst in; letterlijk koste wat het kost mag er geen Twentestad komen. Hij verloor eerder met voor zijn, met tegen wil hij nu winnen. Desnoods gooit hij het spel door de kamers, desnoods \’vermoordt\’ hij zijn tegenstanders. Het is voor hem de moeder aller veldslagen geworden.

Ik zag deze week de Hengelose Ayatollah het volk opruien om acties tegen de dubbelstad van de grond te krijgen. Als in Bagdad of in Teheran gingen duizenden mensen \’spontaan\’ de straat op uit kwaadheid tegen de Duivels van het Kwaad. In dit geval Enschede en Den Haag.

Op kosten van de gemeente krijgen alle burgers briefkaarten toegestuurd. Zonder budget! Maar de leider tekent alle declaraties die de actievoerders nog tijdens zijn bewind inleveren. Hij mist net de macht om voorstanders gek te laten verklaren en in een werkkamp te gooien. Maar het scheelt niet veel, de politie heeft al opdracht gekregen niet in te grijpen als actievoerders in hun plotselinge boosheid geheel onaangekondigd wegblokkades opwerpen.

In het vroegere Rusland werden mensen van foto\’s weggeretoucheerd. Hij bewerkt en koopt hoogleraren om, geschiedvervalsing optima forma. Een paar jaar geleden werkte een zekere professor Lambooy mee aan het rapport Beter Samen. Voor een paar centen was Lambooy
(die aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht werkt) onlangs bereid voor zijn collega-professor in Hengelo zijn naam onder een nieuw rapportje te zetten waarin geconcludeerd wordt dat de twee steden Beter Niet Samen kunnen gaan.

Hengelo krijgt straks tijdelijk een tweedehandsje uit Drenthe of weet ik waar vandaan. Terwijl het volk juist nu leiding nodig heeft nadat elke innovatieve gedachte in de afgelopen jaren onmogelijk is gemaakt.

Nog 34 dagen!

Vorige bijdrage

Helden zijn eenzaam en staan op een voetstuk

Volgende bijdrage

Van Eijk is niet met de VUT of pensioen, nee, hij renteniert

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *