Twentesport

Hengelo en FBK-games en Joop Munsterman

Ik ben volgende week uitgenodigd bij de FBK-games. Ik ga, want ik heb weinig vertrouwen in de toekomst. Dat FC Twente serieus heeft nagedacht over het verzoek van de gemeente Hengelo, is jammer. Joop Munsterman, een van de mensen die aan de basis heeft gestaan van dit mooie sportevenement, had dat verzoek direct verontwaardigd van de hand moeten wijzen. En mij moeten bellen: ‘Wat ik nou meemaak…’

De gemeente Hengelo heb ik in de afgelopen jaren nog nooit op fatsoenlijk beleid kunnen betrappen, een brief normaal en op tijd beantwoorden is voor dat volk al lastig. Een gemeente die ooit de hele stad op dezelfde dag overhoop haalde… Hoe haal je het in je hoofd de FBK weg te geven, alsof je een dochter op de wallen achterlaat. Dit bestuur deugt niet. Ik ben niet voor niets al jaren geleden Hengelo ontvlucht. Alles wat ze in het westen snerend over de boeren in de provincie zeggen, tref ik aan in Hengelo. Ik zweer je, ze kunnen nog geen normaal terrasbeleid voeren. Wat moet ik doen? Al die sukkels gewoon en handje geven als ik ze tegen kom bij de FBK? Ik schat in dat ze tijdens de wedstrijden slempend in het sponsorhok staan te kwaken, zoals ook veel sponsors bij FC Twente nauwelijks op hun plaatst zitten en alleen staan te zuipen en te ouwehoeren.

Ik vond Joop Munsterman van de week wel erg sympathiek: hij maakte zijn verontschuldiging over de FBK, hij verontschuldigde zich over het beleid in de afgelopen jaren bij FC Twente. Dat wordt morgenochtend als hij te gast in het radioprogramma Ochtendhumeur (Radio Oost) tussen 9 en 10 uur nog een historische uitzending: Munsterman die fouten erkent. De onderkoning van het oosten van het lands, de man die zieken en werklozen vaak verkiest boven het ereterras, ligt voor het eerst sinds zijn aantreden echt onder vuur.

Maar er is meer te zeggen over FBK en FC Twente. Het is nog niet klaar. Dat morgenochtend ….

Vorige bijdrage

Rabobank Enschede-Haaksbergen probeert gedachtegoed in Peru levendig te houden (video)

Volgende bijdrage

Twentse cabaretiers verkiezen dorpshuis en schuur

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *