Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

KPMG neemt klanten in Enschede en omstreken niet meer serieus

Natuurlijk neemt inmiddels echt niemand meer Twente serieus. Ze lachen zich allemaal een ziekte aan het Binnenhof over dat Twentse geneuzel. Nee, als er voor Overijssel beleid was ontwikkeld, dan pas was ik van mijn stoel gevallen.

De jongetjes van KPMG organiseren elk jaar ontbijtsessies in den lande met ondernemers en politici om Trix\’ troonrede te bespreken. Zelfs KPMG neemt haar klanten in Enschede en omstreken niet meer serieus, anders organiseer je niet zo\’n onvoorstelbaar slechte klotenbijeenkomst.

Het gore lef om een clown te sturen die ging uitleggen wat inflatie is. Mij zal het een zorg wezen, ik kom beroepsmatig wel vaker op bijeenkomsten waarvan ik me het nut afvraag. Maar niet één ondernemer staat beledigd op. Dus KPMG heeft het gewoon bij het rechte end.

In de wandelgangen van het ontbijt hoor ik burgemeesters en ondernemers gewoon filosoferen over Clintons sigarensex (waren het Davidoffs of rokers van Oud Kampen?), maar desgevraagd willen ze wel even nadenken over wat er moet gebeuren: \’een vuist maken\’ en \’een sterke lobby opzetten\’.

En dan ben ik weer gerustgesteld. Er verandert nooit echt wat. Iedereen behoudt gewoon zijn geile baantje. KPMG heeft gewoon gelijk.

Benieuwd wie ze volgend jaar halen. Misschien heeft André Manuel tijd. Die is echt leuk.

Zo\’n Stichting Twente Promotie heeft veel geld om leuke dingen te bedenken. Veel geld trekt altijd louche types aan die dan weer geweldige ideetjes bedenken om een nieuw blad uit te geven onder de pakkende naam \’Twente\’. Met ongetwijfeld leuke spannende interviewtjes met mijnheer Reudink, mijnheer Oosterhof, mijnheerHulshof, mijnheer Mans en noem ze maar op. Nee, dat wordt gelezen in de Tweede Kamer.

Ik heb de uitgever van dit periodiek al zo vaak gezegd om Hans Hillen en Menno Buch als columnist aan te trekken. Dat wordt verslonden. Maar hij wil niet.

In \’Twente\’ het laatste nieuws over de romance tussen onze Lonneker trots Marjet van Zuylen die tot voor kort het bed deelde met de staatssecretaris van cultuur Rik van der Ploeg. Met wie was de Hengelose wethouder Hans Kok bij het concert van de Rolling Stones? En Roskam-columnist gesignaleerd in appartement CDA-coryfee Bijleveld. En waarom niet eens een lekker onderzoekje naar het toenemende sigarengebruik tijdens de gemeenschap. Dan trek je aandacht.

Ik laat mij volgende week tijdens de officiële perspresentatie van onze regionale propaganda-stichting graag verrassen.

Als ze KPMG maar niet om advies hebben gevraagd.

Vorige bijdrage

De grolsch manier

Volgende bijdrage

Frits Koffijberg, een man die op basis van wie hij is 97 jaar had moeten worden

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *