Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

Nederland sterft letterlijk van het geld

Nummer 27 –  1998

Nederland sterft van het geld. Letterlijk.

De hel had moeten losbreken toen de Thuiszorg Twente bekend maakte dat er geen inschrijvingen meer geaccepteerd worden omdat de wachtlijst langer dan een jaar is. Het was slechts een klein rot-item tussen het geklungel door van de 35 miljoen kostende Jaap Stam. Ik heb erbij gestaan toen iemand op de tennisbaan een hartaanval kreeg; de ambulance was langer dan een half uur onderweg. In Oldenzaal werd de politie enige tijd geleden zelfs aangevallen door omstanders bij een ongeval omdat de ambulance maar niet kwam opdagen. De directeur van de Alarmerings en Ambulance dienst (AAD) Oost zegt vervolgens dat de regels “hoogst zelden” overtreden worden. Maar die vent is volgens mij helemaal een zak ijs, want hij weet ook niet waar al zijn begrotings- miljoenen zijn gebleven. Nee, in Twente is nog nooit iemand afgetreden, al loog hij de verf van de deuren; ze gooien er weer gezellig een onderzoekje tegenaan.

Nederland wil een socialistischer beleid, dat bleek bij de afgelopen verkiezingen. Het enige dat die informateurs uit Den Haag melden is dat we burgemeesters mogen gaan kiezen, dat de lease-bakken goedkoper worden en dat de belasting naar beneden gaat. Ik wil niet minder belasting betalen, ik wil dat mijn oma fatsoenlijke zorg krijgt. Het mensje is 90 jaar en de familie heeft van ellende maar een privé verpleegster ingehuurd. Weet je wat ik wil? Ik wil dat mijn kinderen goed onderwijs krijgen. Dat ik met de trein of met de bus voor niet al te veel geld mijn omaatje kan bezoeken. En als zo\’n leasebak me aanrijd, dat ik dan een redelijke uitkering krijg. Dat wil ik en dat wil de rest van Nederland ook. Dat is namelijk de basis van een beschaving. En daar moet geld voor komen.

Waarom organiseert de vakbeweging geen protestmars zolang het nog kan? Als dat ondemocratisch regeerakkoord er straks ligt, hoeft het niet meer. Ik denk dat De Waal cum suis (FNV) zich lekker laat fêteren door Blankert en zijn vrindjes (VNO/NCW) in Frankrijk. Want de Brasschaat-boys hebben gewoon wél voetbalkaartjes. Daar hoef je niet achteraan. Dankzij die klootzak van een Kok worden de verdomde Rotary-clubs de charitatieve instellingen van de 21ste eeuw. En wij zaten naar Jaap Stam te Kijken. Die wel een verpleegstertje kan betalen. Helemaal in zijn eentje.

Vorige bijdrage

Bram Hulshof komt tot leven als problemen aandienen

Volgende bijdrage

Hans Katsman moet lef tonen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *