Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 42

Het is feest.
Het is feest.

De partij van hoeren, pornobazen, nietsnutten, avonturiers, gelukszoekers, dandy\’s en partijzwalkers is niet meer. Harry Mens had voor één keer in zijn leven gelijk: op de avond van 6 mei had de LPF opgeheven moeten worden. Pim zou zich als een ventilator in zijn graf omdraaien als hij zijn partij in de afgelopen maanden in zijn Italiaanse tombe zou hebben gevolgd.

Maar goed, we zijn er vanaf. Het zal nog wel een paar centen kosten. Want net als die aanhangster van Bouterse die als staatssecretaris ongeveer drie minuten had gewerkt, krijgen ook al haar partijvriendjes nog jarenlang een riante uitkering.

Overigens wordt de partij morgen (zaterdag) officieel pas opgericht, hoorde ik Mat Herben zeggen. Dat hoeft van mij echt niet meer, jongens.

Een partij die de onderbuikgevoelens van de samenleving wist te bundelen: hun kiezers staan tranen met tuiten te janken (om Claus) op dezelfde dag dat hun verkozenen elkaar op de bek slaan. De LPF was niet anders, het was gewoon helemaal niets. Heinsbroek kan weer zes jaar op zijn rug gaan liggen, Bomhoff heeft hopelijk als columnist van de NRC nu ook afgedaan, je kan die man toch niet meer serieus nemen.

Net zo min als teksten van mij. Want het LPF-gedachtengoed lijkt zich genesteld te hebben bij de Almelose rechtbank. Zou zo\’n rechter Van der Winkel nou ook LPF hebben gestemd? De taartgooiers van Pim en ik hebben allemaal 500 euro boete gekregen. Overigens waren die taartgooiers nooit vervolgd als Pim niet omgelegd was. Zo werkt het openbaar ministerie tegenwoordig.

Ik ga in hoger beroep, ik hoop dat deze krant de letterlijke uitspraak van de rechter zal publiceren. Die man schijnt echt een opleiding te hebben gehad. Dat beroep zal waarschijnlijk dienen na de komende verkiezingen als de reguliere partijen hun oude posities weer ingenomen hebben en dan zal ik wel vrijgesproken worden. Ik ben benieuwd of het openbaar ministerie het er dan bij laat zitten. Er zal toch wel iemand zijn die hen uitlegt dat ze zich inmiddels al volstrekt belachelijk hebben gemaakt. De slopers van de democratie in Den Haag hebben elkaar vermoord. Nou Almelo nog.

Mij krijg je voorlopig niet meer kwaad. Amicon gaat bloemkolen weggeven. Misschien kunnen ze een keer hun werk gewoon goed doen. Over alles wat daar fout gaat, kan ik drie columns schrijven. Maar het mag niet meer van Van der Winkel die vijftig jaar te laat is geboren. Dus zeg ik alleen dat ik gelukkig niet verzekerd ben bij Amicon. Dat zal toch wel mogen. Of golft Amicon ook met het openbaar ministerie? Ook Van der Winkel krijgt mij niet gek. Z\’n vrindjes zijn al weg. Nu hij nog.

Het is feest.
Het is feest.

Vorige bijdrage

Regiovakbeurs: moeder aller vakbeurzen

Volgende bijdrage

Nummer 43

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *