Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Ik denk dat ik Teeven meer kan vertellen over de luchthaven dan hij mij

Bijna dagelijks wordt mij een politicus aangeboden om te interviewen. Al die afdelingsbestuurders zijn zo blij als een kind wanneer Zalm, Balkenende, Teeven of Melkert hun clubavond in Ommen, Deventer of Haaksbergen komen opvrolijken. En dan willen ze wel even scoren door hun held bij de omroep of de krant onder te brengen.

Ik zou niet weten wat ik Fred Teeven (Leefbaar Nederland) over de Luchthaven Twente moet vragen (Teeven doet op 23 april de luchthaven aan, hoor ik bij de herhaling van zijn achterban) de vroegere Officier van Justitie is bij het Openbaar Ministerie uitgekakt en roept nu populistische taal over criminelen en buitenlanders. En daarmee staat hij nu op drie zetels. Ongeveer net zo belangrijk als al die andere extreemrechtse partijen waar als extraatje een christelijk sausje over gegoten is.

Ik ben zo arrogant te denken dat ik die Teeven meer kan vertellen over de luchthaven dan hij mij. En of hij nou wel of niet in de Tweede Kamer komt, de komende vier jaar zien we die vroegere toga-yup Teeven en de andere 149 verkozenen toch nauwelijks aan deze kant van de IJssel, tenzij ze er wonen.

Ik wil perse geen JSF, ik wil een normaal vreemdelingenbeleid, ik wil dat de politie eindelijk eens doet waarvoor ze ingehuurd wordt. Ik wil dat er wat aan de kwaliteit van onderwijs, zorg en openbaar vervoer wordt gedaan. Wie moet dat doen?

Van Melkert krijg ik last van mijn darmen, Balkenende lijkt op zo\’n priester uit de middeleeuwen en zo praat hij ook en bij Dijkstal heb ik altijd het gevoel dat hij soms nauwelijks weet waar het over gaat. En Zalm kijkt alleen maar naar geld en dat soort mensen kom ik in het dagelijks leven al te vaak tegen. Ik heb wel wat met Brinkhorst, maar D66 wil dat alle openbaar bestuurders worden gekozen. Dat wil ik ook, maar besef tegelijkertijd dat types als Fortuyn dan altijd winnen van mensen als Hendrikx. En dat vind ik dus ook heel erg.

Ik stem op Jan Marijnissen. Ik stem op de mens Jan Marijnissen en op het (in grote lijnen) SP-programma. De SP was de eerste en enige partij die structureel de wijken ingaat en niet alleen tijdens verkiezingen.

Nou weet ik ook wel dat de Roskam veelal door hoger opgeleiden, zelfbenoemde \’decission-makers\’, wordt gelezen en dat in die kringen de VVD en de Lijst Fortuyn erg populair zijn. En onze lezers willen niet graag delen, tenzij het overheidsgeld is. De eerste de beste krantenbezorger weet dat je meer fooi in een achterstands- dan in een villawijk krijgt.

Ik las van de week in Tubantia dat hun lezersbijeenkomst met Jan Marijnissen op woensdag 24 april nog niet vol was. Ga daar nou eens heen. Kijk eens iets verder dan de kleur van de nieuwe Mercedes.

Hebt u des avonds een afspraak, kom dan tussen de middag lunchen bij de Hogeschool Enschede, waar hij, mijn held, met de studenten in de discussie gaat.

Vorige bijdrage

Alle economische macro-signalen zijn positief, maar beurs blijft verlegen:

Volgende bijdrage

Nummer 17

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *