Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 17

Nederland veert juichend op als een trein met zevenhonderd supporters van Amsterdam naar Utrecht terug wordt gestuurd. Op gezag van een joodse burgemeester, naar aanleiding van antisemitisch gezang. De eerste zwarte burgemeester grijpt straks keihard in als er oerwoudgeluiden op de tribune klinken en de burgemeester van wie de vader aan kanker is overleden wil geen ziektes meer horen in zijn stadion.

De ME mepte vaders met kinderen weer in de trein, er zijn een paar aanklachten ingediend, maar dat gaat de Utrechtse politie fijn onderzoeken, dus daar horen we nooit meer wat van. Of de uitslag is dat de politie niets fout heeft gedaan. Net als bij dat uitgebreide onderzoek naar de brand in De Bonte Wever in Slagharen. Dat werd uitgevoerd door de brandweer die het falen van de collega\’s in Hardenberg beoordeelde. Fout: Van der Most en de gemeente! Goed: de brandweer! Ik heb het rapport van voren naar achteren en omgekeerd gelezen en ik vond niets over het onnodig afbranden van de naastgelegen boerderij. Ik las niets over het moment dat het sein brand meester werd gegeven en de slangen werden ingerold. Even later laaide het vuur weer hoog op.

Criminelen, hooligans en andere klootzakken tarten de democratie. En als je per ongeluk het doelwit bent van dat smerige gepeupel, wil je niets liever dan dat ze allemaal tegen de muur gezet worden. Maar de kracht van een beschaving is juist daar op een goede manier mee om te gaan.

De incapabele bestuurders en overheidsdiensten maken de democratie kapot. Ik vroeg Van der Most om een reactie op het incomplete rapport. Maar als hij het gore lef heeft kritiek te uiten, krijgt hij zeventien keer per week controle.

Een ondernemer bij wie voor tonnen is gestolen, kreeg van de politie te horen daar vooral niet over te praten met de pers.

Het is lekker gemakkelijk om een volle trein terug te sturen. Waarom grijpt burgemeester Cohen niet in als de Amsterdammers zelf de vreselijkste dingen zingen? Ik was bij Ajax 2 tegen Utrecht waar de F-side het Halev-stadion bedreigde. Als Cohen zijn zin krijgt (en waar iedereen het blijkbaar zo mee eens is) komen er dus nooit meer supporters van de tegenpartij. Dat hebben we dan goed geregeld.

Op de eerste rij van de perstribune van FC Twente zitten tegenwoordig standaard een aantal stillen. Met leren jacks, kale koppen en agressieve uitstraling zijn ze overigens niet te onderscheiden van het volk op Vak P dat ze met hun verrekijkers beloeren.

Dat is niet de enige reden waarom ik nog maar heel weinig bij FC Twente kom. Oud-topspeler Kick van de Vall doet nu commerciële zaken en regelt een heleboel voor oud- en huidige spelers. Hij was ernstig ziek. Werd geopereerd en alleen Grujic en Van der Laan hebben Kick even gebeld. Lekker menselijk cluppie.

Vorige bijdrage

Ik denk dat ik Teeven meer kan vertellen over de luchthaven dan hij mij

Volgende bijdrage

Nummer 18

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *