Twentesport

Regionale krant

Waar komt de onvoorstelbare haat van de regionale krant tegen Joop Munsterman vandaan? Het is niet heel handig zoals FC Twente nu (financieel) opereert, maar de stroom dagelijks belasterende teksten lijkt nergens op.

Ik las dat de redactie nu weer een Boze brief  heeft gestuurd aan Mecom, de eigenaar van de krant die zichzelf beloond heeft met dikke bonussen. Tubantia is altijd al goed geweest andere media de maat te nemen en waar nodig te klagen en te zemelen.

Maar ja, als je op de redactie gezellig met z’n allen brieven gaat zitten schrijven naar de hele wereld, dan blijft er weinig tijd over voor de dagelijkse arbeid (die overigens nu al ‘s ochtends in luttele minuten doorgebladerd is, maar goed). En wat betreft FC Twente was die arbeid helemaal verre van uitmuntend, want voor het echte nieuws en de serieuze achtergronden ben je als supporter aangewezen op het AD en Voetbal International. Hoewel de volger en zijn secondante ongeveer de hele dag niets anders te doen hebben dan FC Twente op de voet te volgen, moesten we de aanstelling en het vertrek van bijvoorbeeld Co Adriaanse in het AD lezen. En dus schampert de krant nu over het AD als het ‘huisorgaan van FC Twente’. Tja…

Onder Joop Munsterman floreerde Wegener nog, nadat hij eruit was gemikt met een heel prettige afkoopsom (dat wel), begonnen ineens hoofdredacteuren van verschillende regionale kranten in te zien dat Munsterman het zo gek nog niet had gezien. Maar dat maakt nog steeds niet duidelijk waar de afkeer van de FC Twente-volger voor Munsterman vandaan komt. Munsterman haalde McClaren en werd kampioen, iets wat hij in zijn meest natte dromen niet had voorzien en waardoor hij fijn Europa in mocht. Nu loopt het wat minder bij FC Twente, maar als het niet om een nieuwe jeugdspeler gaat, moet de volger er ongeveer direct iemand van de economieredactie bij halen, want een balans lezen, nee dat zat op school niet in zijn pakket.

Wat heeft Munsterman deze volger van de club ooit aangedaan? Ik vraag het me af. Antwoorden mogen als reactie hieronder, maar gezellig een brief met elkaar opstellen, mag natuurlijk ook.

Vorige bijdrage

Stand van Zaken: Ivo de Lange (video)

Volgende bijdrage

Adje van den Berg herboren in historische zaal Parijs

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *