Roskam Moordkuil Jaargang 11, 2005

Nummer 37

Ik hoop dat de Tweede Kamer wakker is geschrokken na het interview (afgelopen zaterdag) van Femke Halsema in het Volkskrant Magazine. De fractieleider van GroenLinks zegt onder meer: ‘Als mensen mij niet meer moeten, ga ik naar huis.’ Goed plan. Een niet onaanzienlijk deel van de Tweede Kamer beschouwt Halsema als een moderne Eucalypta. Een heks van een wijf. Altijd dat betweterige, dat klagerige, dat toontje dat zij altijd gelijk heeft, want zij neemt het op voor alle verdrukten. ‘Ik word gek van mijn omgeving, ik heb vooral last van de intellectuele armoede’, zegt ze verder. Nee, met Oplaat en Schreijer moet je niet de wereld op een regenachtige zondagmiddag willen redden. Dat zijn inderdaad geen filosoferende typjes. Maar kun je met dat Enschedese Havomutsje dan zo goed praten? Alleen met heel veel wijn op.

Ik stem vaak op Jan Marijnissen van de SP. Goede vent, goed verhaal. Die zegt bij herhaling dat het mogelijk is dat bij de komende verkiezingen PvdA, Groen Links en de SP de meerderheid krijgen. Maar dan wordt die misselijkmakende trut waarschijnlijk minister. GroenLinks is het linkse equivalent van de LPF. Geen gesjeesde baantjesjagers, maar nauwelijks Nederlands sprekende allochtonen worden hier met open armen ontvangen. Die er vervolgens een kankerzooi van maken en dat dan ook met rolstoel en al simuleren. Senators bij GroenLinks hebben een streepje voor als ze een Palestijnse guerilla-opleiding hebben gevolgd. En de voormalige lijsttrekker Paul Rosenmöller (stond vroeger in de haven al bekend als reuzenmoller) pakt per maand tien bijstandsuitkeringen voor drie adviesjes. Stond diezelfde Rosenmöller ook niet in de jaren zeventig te applaudisseren bij het goede werk van zijn vriend Pol Pot?

Ik begrijp werkelijk niet hoe die laffe verspillingbende aan tien zetels komt, zoals de opinieleiding op pagina 199 van teletekst trouw melden. Natuurlijk wil Halsema naar huis gestuurd worden, ze weet toch wel dat ze de komende decennia als ex-kamerlid haar uitkering krijgt. Graaien en zakkenvullen, vooral in de politiek, is een drama. We hebben dat in Hengelo gezien waar de halve PvdA met de helft van GroenLinks het bed deelde. Deze week weer in Zaandstad.

Bij alle sociale werkvoorzieningen in Overijssel is het een zooi. Bij de sociale werkvoorziening Larcom in Ommen heeft iedereen in iedereen het vertrouwen opgezegd. De Raad van Commissarissen stapt niet op, ondanks een verzoek van de gemeente, het personeel wil de directeur niet meer, die laat weten dat hij alleen maar door de commissarissen ontslagen kan worden. Als die commissarissen echt ellende willen veroorzaken, moeten ze directeur Haandrikman ontslaan. Hoewel die officieel per 1 januari 2006 met pensioen gaat, heeft hij bij ontslag recht op een jaarsalaris.

Halsema werd op school in Enschede gepest. Zonder aanwijsbare reden, zegt ze zelf in elk interview. Hoeveel redenen wil je hebben? Ik hoop dat die hele Rara-fractie bij de komende verkiezingen wordt weggevaagd.

Vorige bijdrage

De koninklijke stad op de Veluwe is blauw, grijs en groen geüniformeerd

Volgende bijdrage

André Odding van Reggemedia is niet de loopjongen van Wegeners Joop Munsterman

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *