Roskam Moordkuil Jaargang 11, 2005

Nummer 43

Ik heb zelden een lompere boer meegemaakt dan Gerard Stamsnijder. Die organiseert beursjes. Dat doet hij niet echt goed, ook al omdat die man geen manieren en geen verstand heeft. Vandaar dat het Expo Center hem een tijdje geleden eruit geflikkerd heeft. Stamsnijder en de vroegere mensenhandelaar Clemens van den Biggelaar hebben elkaar gevonden in een beurs die ergens half november in Kondor City in Enschede wordt gehouden. Dat doen ze daar, want Stamsnijder wil natuurlijk niets meer met het Expo Center te maken hebben. Over het misselijkmakende karakter van Van den Biggelaar heb ik twee weken geleden mijn mening gegeven, in een bijzin noemde ik Stamsnijder.

Stamsnijder werkt al jaren samen met een organisatie waar ik af en toe cursussen geef. Stamsnijder heeft die relatie laten weten dat ze met mij alle banden moeten verbreken, anders doet hij met hen geen zaken meer. Dat laat Stamsnijder natuurlijk per mail weten, want hij is niet alleen lomp, maar ook laf. Onze wederzijdse relatie zat met de handen in het haar. Ik heb het opgelost door zelf op te stappen. Stamsnijder kan tevreden zijn.

Maar als je dus zaken doet met Stamsnijder, pas dan een beetje op. Jarenlange samenwerking zegt hem weinig, vriendschap nog minder. Liefde is voor hem iets als een toertje hoeren. En als je inmiddels hebt toegezegd aan dat rare businessevenement van hem, weet dan dat een heel groot aantal andere standhouders (ik heb namen, bel me gerust) niets heeft betaald of met andere lokkertjes naar de beurs is gehaald.

Stamsnijder en zijn vriendje-die-voor-geld-alles-doet hebben de opzet van de beurs grotendeels gekopieerd van het succesvolle Twentevisie Event dat eerder dit jaar is gehouden. Daar heeft Van den Biggelaar weinig aan gedaan, maar voordat hij met een boog op straat werd geflikkerd door Mediasales heeft hij wel op een avondje even alle documenten gekopieerd. Als je zelf niets kan, word je een copy-cat. Tubantia werkt ook mee en doet al jaren niets anders dan kopiëren. Hun Lezersdag werd afgelast omdat niemand interesse had, ze stoppen nu heel veel geld in de soap van RTV Oost en ze spannen zelfs ten einde raad Willy Oosterhuis voor hun karretje. De Roskam organiseert al jaren de verkiezing van de beste bestuurder van Twente. Zelfs dat hebben ze onlangs schaamteloos gekopieerd, las ik tot mijn verbazing.

Waarom ik zo zeker weet dat het regionale kutkrantje samen met Van den Biggelaar en Stamsnijder een kansloze driehoek is? Omdat ze pas een bod hebben gedaan op het blad Twentevisie en het Twentevisie Event. Ik piste in mijn broek van het lachen. Voor het Event betalen ze grif, ik heb gevraagd de naam te veranderen en ik wil dat de tientallen standhouders die al gecontracteerd zijn van het contract af kunnen. En daar hebben ze ‘ja’ tegen gezegd. Als ik maar niet negatief zou schrijven, eisten ze. De Twentse NSB anno 2005: Nieuwsblad, Stamsnijder en Biggelaar. Lekker blijven eisen, sukkels.

Vorige bijdrage

‘Ik houd niet van spin doctors, van mannetjes maken’

Volgende bijdrage

Voskamp wil uitvinden waar hij zijn pensioen tot de grootste hoogte kan laten stijgen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *