Roskam Moordkuil Jaargang 12, 2006

Wethouder Jan Lempsink wordt door het CDA genaaid

Wethouder Jan Lempsink, de onderkoning van Oldenzaal, wordt door het CDA genaaid. Nadat de Werknemers Groepering van Lempsink hetzelfde vier jaar geleden had gedaan. En die bijbelvaste jongens keren niet hun andere wang toe, maar hadden al voor de verkiezingen kartelletjes gevormd.

In Ommen hebben ze ex-wethouder Dick Buursink van Enschede ingehuurd als informateur voor een nieuw college. Die gaat aan tafel met Theo Katerberg (CDA en CNV) en Machteld Buter van de nieuwe partij LPO (meteen de grootste). Goh, wat zou ik daar graag bij zijn. Het CDA heeft Ommen volledig gecorrumpeerd in de afgelopen jaren, de bevolking ziet de enthousiaste Buter blijkbaar als enige uitweg. Als die Buursink daar rondloopt, kan hij misschien links en rechts wat dossiertjes inzien. Burgemeester Ten Oever en zijn gemeentesecretaris hebben zich gedragen als Don Corleone en zijn maffiaclan. Wie niet voor hen was, was tegen en mocht aan alle kanten besodemieterd worden. Ten Oever kan mijns inziens gemakkelijk vervolgd worden wegens zelfverrijking en machtsmisbruik. Incompetentie is helaas geen strafbaar feit. En in die burgerzooi gaat Buursink kijken naar de politieke mogelijkheden. Ik ben zeer benieuwd.

De politiek is soms net de echte wereld. Stork onderzoekt een beurs-exit, maakte het bedrijf een maand geleden bekend. Ik bezocht de aandeelhoudersvergadering waar dat onderzoek werd toegelicht en ik genoot weer van het optreden van Peter Paul de Vries van de Vereniging van Effectenbezitters die nu een keer voorzitter De Bree van de Raad van Commissarissen de mond snoerde. Maar er werd afgelopen weekend méér verteld tijdens een bescheiden bijeenkomst van de Rabobank in het Rabotheater te Hengelo. De bankmensen zullen wel verplicht zijn hun feestjes in het zwaar gesponsorde gebouw te vieren. De nieuwe bieb is echt veel beter geschikt. Stork wil helemaal niet van de beurs, maar een paar grote Angelsaksische investeerders hebben na het derde kwartaal fors aandelen ingekocht en uitgerekend dat de intrinsieke waarde van Stork hoger is dan de beurswaarde. Zeker als je het bedrijf opgesplitst doorverkoopt. Ik hoop maar dat als er een bod komt, dat door de meerderheid van de aandeelhouders wordt weggestemd, meldde een Stork-man. Peter Paul de Vries had het echte verhaal in Hengelo kunnen horen. De ouwe Stork draait zich om in zijn graf. De van oorsprong zeer sociale werkgever van wie het kindje geofferd dreigt te worden aan een paar kapitalistische zwijnen. Het kan allemaal.

Ach, ik verbaas me nergens meer over. Ik ken een man die zelfs zijn vader figuurlijk een mes in de rug gestoken heeft om er beter van te worden. Ik ken een uitgever die zijn hoofdredacteur financieel het mes op de keel zette om met minder honorarium genoegen te nemen, terwijl hij een kast van een huis aan het bouwen is en in een Volvo van minstens een ton rondrijdt.

Vorige bijdrage

Hatenboer en Van Keulen zijn voor de duvel niet bang

Volgende bijdrage

200 DGA’s hangen in Zwolle aan de lippen van Bernhard van Oranje jr.

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *