Roskam Moordkuil Jaargang 12, 2006

Nummer 37

Ik ben niet zo tegen geweld als ik zou moeten zijn. Ja, dat spijt mij ook. Maar het lijkt soms de enige manier om iets te bereiken. In Pijnacker hakt een troep ME-ers gezinnetjes van de kermis af. De chef van dat spul, Meyboom, heeft nog in Twente gewerkt. Hij weigert zich te verontschuldigen en zegt dat het allemaal wel meevalt. Als vader van een in elkaar geslagen zoon zou ik inmiddels alles in het werk stellen uit te zoeken waar die Meyboom woont. Want het rare is dat de ME dat soort problemen nooit heeft met taxichauffeurs, binnenschippers of hooligans. Dan worden ze namelijk zelf in de pan gehakt. Als ze niet voortijdig wegrennen.

In de gezondheidszorg gaat ook net iets te vaak fout door desinteresse, onkunde en verkeerde communicatie, zodat ik wel begrijp dat er af en toe voor eigen rechter wordt gespeeld. Ik vind dat ze trouwens in die sector nog niet mogen klagen, gelet op alle misstanden.

Mijn vroegere tandarts heeft ooit mijn dochtertje mishandeld. Toen ik verhaal kwam halen, bood hij net op tijd uitvoerig excuses aan, anders was hij bij een collega in de stoel beland. Ik heb nu overigens de beste tandarts van het westelijke halfrond.

Als je slecht behandeld wordt in een winkel, ga je gewoon nooit meer. Krijg heel fijn de tering. Maar je moet bijkans verplicht winkelen bij de zorg, de politie, het gemeentehuis. En daar word je regelmatig gruwelijk onbeschoft behandeld.

Van de gemeente Hengelo is bekend dat ze neerkijken op de burgers. Ik woon in een nieuwbouwwijk uit de jaren zeventig waar nu infrastructurele aanpassingen plaatsvinden. Maar dat gebeurt zo klungelig en zonder overleg en levensgevaarlijk dat ik getracht heb met de gemeente te overleggen. Ik heb echt een keurige brief geschreven, waar ik nooit antwoord op gekregen heb. En ik ben aan de telefoon letterlijk uitgelachen. In de afgelopen maanden is als gevolg van de totale wanorde een aantal ongelukken gebeurd in de wijk. Eén van mijn kinderen is net niet aangereden. Van de week zag ik weer voor mijn ogen een net niet ongeval met fietsers. En die situatie blijft voorlopig ook zo.

Ik vind Frank Kerckhaert een waardeloze burgemeester, hij heeft nauwelijks invloed in het gemeentehuis. Ik ben het echt helemaal zat, nu treft zijn onkunde mij. De scholen zijn weer begonnen, ik kan moeilijk de hele dag naast mijn dochters fietsen.
Als één van hen als gevolg van die infrastructurele puinhoop iets overkomt, is Kerckhaert aan de beurt! Als hij op basis van deze column aangifte doet, prima, kan ik het allemaal nog eens goed toelichten. Misschien kan hij dan mijn vriendin ook uitleggen waarom de politie haar aangiften niet wilde opnemen, haar ex-vriendje bleef haar stalken en bedreigen. Onlangs kreeg ze daadwerkelijk klappen. Nee, ze heeft geen aangifte meer gedaan. Gek hè.

Vorige bijdrage

Oud-studente Hbo-v Sabine Uitslag heeft een missie

Volgende bijdrage

Frans Wientjes moet Eden Hotels uitbreiden en uitlijnen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *