Roskam Moordkuil Jaargang 12, 2006

Nummer 51

Ik heb de Quote 500 nog maar net uit of ik hoor dat twee Amerikaanse bankdirecteuren respectievelijk dertig en veertig miljoen euro aan bonussen krijgen. Ik heb zelf afgelopen week een grote zalm, een reuzenhanddoek met paraplu plus een paar doosjes met aardigheidjes ontvangen en een trits flessen wijn. Waarvoor erg veel dank.

Gatverdamme kerst. Gatverdamme, weer zo’n stapel kaarten, vaak zonder persoonlijke noot, meestal in alle haast ondertekend. Jaarlijks wordt het circus aan lampjes in de straten groter, feller en uitgebreider.

Volgens mijn dochters ben ik een ouderwetse lul omdat ik niet minstens twee manshoge verlichte rendieren met sneeuwpop heb opgesteld in de voortuin. Ze hebben gelijk, ik ben een lul van middelbare leeftijd met overgewicht die stukjes schrijft en mensen (voor radio en/of televisie) het hemd van het lijf vraagt en daarmee geld verdient.

In de eerste weken van het nieuwe jaar word ik beroepshalve weer op al die recepties afgestuurd en hoewel ik het haat, knap ik er wel van op. Daar lopen van die slijmerige tweedehands autoverkopers die nooit durven zeggen wat ze echt vinden. Die alles doen om hun target te halen. Die zich indraaien bij mensen van wie ze vermoeden dat ze er een paar centen kunnen binnenhalen. Al die kutspeeches waarin geen hond geïnteresseerd is, maar die wel worden uitgesproken. Het wordt altijd mooier, iedereen moet zich voor de goede zaak nog harder inzetten en meer van dat soort geneuzel.

Die Ommer gek van een Ten Oever is weg. Jammer, er kunnen zich wat mij betreft niet genoeg gekke, corrupte en gestoorde ondernemers, politici en andere gezagsdragers aandienen. Ik ben benieuwd of Kerckhaert de zaak komend jaar wel op de rit krijgt in het gemeentehuis in Hengelo. Als ze bij FC Twente zo doorgaan speelt de club straks gewoon in de Champions League. Joop Munsterman is dan de aangewezen leider van de regio. Iedereen zal naar hem luisteren. Hij heeft gevraagd of ik voor hem wil gaan werken. Kan je Zijn Plaatsvervanger iets weigeren?

Mengelberg houdt op te bestaan, samen met zijn Kamer van Koophandel in Zwolle, waaraan hij de laatste jaren zijn bestaansrecht ontleende. Driehuis is weg, Deelman zal zonder twijfel binnenkort melden dat uit onderzoek blijkt dat het publiek erg veel vertrouwen heeft in zijn dienders. Wat gaat er gebeuren met het vliegveld, wordt Finkers weer leuk, of zal iedereen voorbij gaan aan het regiozeikerdje?

Er zullen het komende jaar weer tachtig onderzoeken worden gepresenteerd. Eén onderzoek staat bij mij: aan ouderen is gevraagd wat ze in hun leven anders zouden doen. De uitkomst was schitterend: minder materialisme, meer seks. Eindelijk eens een onderzoek waar ik wat mee kan. Gelukkig nieuwjaar, wat mij betreft zonder hard feelings. Wat u betreft niet? Ook goed.

Vorige bijdrage

Miljoenen van Marktplaats.nl worden gebruikt voor brandnetelkleding

Volgende bijdrage

Nummer 1

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *