Roskam Moordkuil Jaargang 13, 2007

Nummer 48

Ze hebben in Twente zo onvoorstelbaar weinig verstand van lobbyen, het is bijna zielig. Die domme egootjes, je gaat er van over je nek. Ik kreeg een uitnodiging van de ETT (een plaatselijke belangenclub van transporteurs) die zich hard gaat maken voor de A1. Op 14 december wordt het startschot gegeven door… jawel Rita Verdonk. Een dame die net de VVD is uitgepleurd, je mag haar goed vinden, je mag haar slecht vinden, maar ze heeft als eenmansfractie in de Kamer (Trots op Nederland) helemaal niets in de melk te brokkelen. Dat maakt voor dat klotenbestuur van ETT niets uit, het achternichtje van de voorzitter (of zoiets) kent Verdonk goed en Verdonk ligt goed bij een aantal toonaangevende ondernemers in deze regio.

De PvdA en het CDA maken de dienst uit in dit land, daar moet je dus zijn als je wat wilt. CDA-kamerlid Koopmans die voor zijn partij over de infrastructuur gaat en overal in Overijssel en Gelderland is geweest om zelf in ogenschouw te nemen wat de knelpunten zijn, kreeg een knalrode kop toen hij van het uitnodigingsbeleid van ETT vernam. Gedeputeerde Job Klaasen van de VVD gaat er gewoon bij staan, terwijl Verdonk zijn partij bijna heeft opgeblazen, het zal Klaasen een zorg zijn. Ik weet dat burgemeester Den Oudsten zijn wethouder Goudt heeft ingefluisterd dat het niet handig is deze bijeenkomst bij te wonen.

Ik heb nieuws voor ze: verantwoordelijk minister Eurlings heeft de A1 al lang gestreept. Weet heel Den Haag, maar voor de ETT-voorzitter, ene Aad Wieringa-De Kievit zal dat wel wat ver zijn. Liever slempen met Verdonk in Hengelo en dan op verjaardagen roepen dat je zulke goede politieke ingangen hebt.

Over sukkels gesproken, de Rabobank heeft Harold Knebel aangesteld als opvolger van Theo de Rooij. Hufters. De Raboploeg is dus vanaf nu gewoon een onderdeel van de Rabobank. Alsof de ABN Amro Ajax inlijft in plaats van sponsort. Dus als er nu nog geslikt wordt (en dat gebeurt ontegenzeggelijk) in de Raboploeg, gebeurt dat door de Rabobank. Ik heb die Knebel pas meegemaakt bij een bijeenkomst in het (natuurlijk) Hengelose Rabotheater waar de regionale banken een leuke bijeenkomst hadden opgetuigd met een tegenvallende oud-minister Zalm. Toen die Knebel van die bijeenkomst hoorde, eiste hij als directeur Private Banking een plek op het podium. Ik heb zelden iemand zo onnodig, met misplaatste arrogantie met misselijkmakend dedain naar zijn toehoorders zo’n volstrekt onvoorbereid lulverhaal horen afsteken. Met zijn handen in zijn zakken.
Die klasbak van een De Rooij moest weg, okay, maar dan zo’n over het paard getilde lul binnenhalen: ik hoop dat de ploeg geen deuk meer in een pakje boter rijdt. En dat wonderkind, die Bert Bruggink (jongste CFO van Nederland) heeft als een soort Alice in Wonderland zitten toekijken in de Raad van Toezicht. Net als die Knebel zelf. O, dat is natuurlijk de reden: De Rooij moest wijken omdat de heertjes zelf wel een geil baantje willen.

Vorige bijdrage

Nummer 47

Volgende bijdrage

Wilders is een beetje sneu type

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *