Roskam Moordkuil Jaargang 14, 2008

Wilders kan zijn film ongeveer nergens vertonen

Wilders kan zijn film ongeveer nergens vertonen. Dat is terreur. Want als bij wijze van voorbeeld Van der Valk een zaaltje beschikbaar stelt, kan de bekende horecafamilie er vergif op innemen dat moslims dat hotel/restaurant te grazen zullen nemen. O nee, dat zijn niet specifieke moslimstreken. Janmaat kon in zijn tijd nergens vergaderen, zeker niet nadat linksextremisten een hotel in Kedichem in de fik hadden gestoken, een actie waarbij de vriendin van Janmaat toen haar been verloor. De commotie was in die tijd overigens niet zo gek groot, kan ik me heugen. Linkse terreur is natuurlijk altijd voor de goede zaak…

Israël vernietigt standaard de huizen van familieleden van in hun ogen Palestijnse terroristen. Schijnt mondiaal een legale vergelding te zijn, ik hoor alleen boosheid van Gretta Duisenberg en die wordt als een halve debiel beschouwd door de elite.

Fortuyn had natuurlijk niet helemaal ongelijk toen hij het een achterlijke godsdienst noemde. Maar ook die religie mag je in dit land aanhangen. Het lukt Nederland niet om die macho-oliesjeiks uit te leggen dat hier regering en parlement twee eenheden zijn. En dat is ook lastig, want normaal lopen kamerleden als hondjes achter de ministers aan, zeker die van de coalitie, terwijl de oppositie het eigenlijk ook nooit te bont maakt.

In het pand van de Tweede Kamer zit ook een ontmoetingsplek voor politici en journalisten, Nieuwspoort. Dat heeft een apart bestuur, daar heeft Balkenende (officieel) niet zo heel veel te vertellen. Het bestuur wil daar de film van Wilders vertonen, want als het daar niet kan, waar dan wel? Helemaal mee eens! Maar toch heb ik deze week (als lid van Nieuwspoort) het bestuur geadviseerd de film daar toch maar niet te draaien. Die Mohammed-adepten zien al geen verschil tussen regering en parlement, laat staan dat ze weet hebben van de onafhankelijke status van een kroeg in nota bene het pand van de Tweede Kamer. Nieuwspoort is nauwelijks te beveiligen en de contributie relatief laag omdat er ook commerciële activiteiten worden gehouden. Zoals het Twentse aspergediner op 16 april. Op die avond zit daar een flink contingent kamerleden, ministers, Overijsselse politici, bestuursvoorzitters van beursgenoteerde, nuts- en familiebedrijven. En ik.

Slappe lul die ik ben. Wilders zelf is er inmiddels ook van overtuigd dat hij binnenkort aan de beurt is. Hij wordt een martelaar. Met 72 maagden wellicht. Hoe kan hij de film vertonen zonder anderen mee te slepen? Door duizend DVD’s te branden en ‘wereldwijd’ rond te sturen. Naar alle media, politici. De film van Wilders is onze Deense cartoon. Waarom hebben de hoofdredacteuren van alle toonaangevende Europese kranten niet afgesproken om ze op een bepaalde dag allemaal af te drukken? Niet omdat ze het er mee eens zijn, maar omdat hier andere regels gelden dan die van Mohammed. Ik weet het wel, ze zijn net zo laf als ik.

Vorige bijdrage

De hele wereld is schuldig, behalve De Vries

Volgende bijdrage

Student weet het beter dan zijn werkgevers

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *