Roskam Moordkuil Jaargang 14, 2008

Sporre doet gewichtig omdat hij het allang niet meer is

Je wordt boos als ‘ze’ te dicht bij komen. Als ik schrijf dat iemand een alcoholist is met een slecht huwelijk die buiten de deur neukt, dan wordt hij boos. En terecht, maar er zit meer dan een kern van waarheid in. Als ik suggereer dat iemand wellicht homo is, dan heb ik hem even later aan de lijn. En niet omdat het zulke klinkklare onzin is, terwijl homo’s over het algemeen leukere mannen zijn dan hetero’s die om zes uur achter de spruiten zitten.

Otto Mengelberg, die tot schrik van bijna iedereen weer tijdelijk voorzitter is van de Kamer van Koophandel, heeft lelijk last van de ziekte van kleine mannetjes. Dus blaat hij daarna nog harder en dreigender naar mij dan hij altijd al deed. Logisch, als ze je niet zien, dan maak je meer lawaai.

Sinds ik heb geschreven dat Gaston Sporre een megalomane baantjesjager is, praat hij niet meer met me. Daar ben ik zeer enthousiast over, Sporre doet namelijk gewichtig omdat hij het allang niet meer is. En wat mij betreft ook nooit meer wordt.

En dus naait het Openbaar Ministerie de dame die een smerige tasjesdief doodreed. We zijn het in Nederland een beetje zat dat fietsendieven, tasjesklauwers, inbrekers, asocialen en aanranders de politie en justitie bijna altijd te slim af zijn.

Deze week las ik dat zeventig procent van de gefotografeerde hardrijders vier tot tien kilometer te hard rijdt… Om deze ‘zware misdaad’ te bestrijden hebben ze helaas geen tijd meer voor zaken die ons als burger raken. Dus pakken we zelf een honkbalknuppel. En dan wordt Openbaar Ministerie ineens wakker. Want het is niet de bedoeling dat de getergde burger zelf wraak neemt. Dan wordt namelijk pijnlijk duidelijk dat het Openbaar Ministerie een falend systeem is van notoire sukkels die ongeveer niets kunnen oplossen. Dus pakt het Openbaar Ministerie de winkelier die na de zesde overval een inbreker in elkaar slaat en wordt een dame vervolgd die boos over de brutale diefstal het gaspedaal indrukte. Als ik wist dat het zin zou hebben aangifte te doen bij de politie, deed ik het. Nu doe ik het alleen als de verzekering dat eist als tegenprestatie voor een vergoeding.

Waarom reageren PvdA en CDA zo heftig op dat thuiszorgspotje van de SP? Omdat het klopt, sterker: het is allemaal nog veel erger. De SP toont aan dat de christen-democraten en de sociaal-domocraten ons land in afgelopen decennia hebben uitgehold. Van openbaar vervoer tot onderwijs. En natuurlijk de zorg, dat is lekker bezuinigen. Het is werkelijk een schande hoe mensen die dit land hebben opgebouwd nu als oud vuil worden behandeld. In de thuiszorg waar alleen de directeuren met hun salarissen van de liberalisering hebben geprofiteerd. De regiotaxi, dat is helemaal een asociale teringbende. PvdA en CDA verschuilen zich achter leugenachtige onderzoekjes en blèren over onfatsoen. Waarom? De SP komt te dichtbij bij de waarheid: dat uitgerekend PvdA en CDA de gewone burger naaien, naaien waar ze kunnen.

Vorige bijdrage

Pasman weet wel hoe je een klas geriaten in toom moet houden

Volgende bijdrage

Planoloog Daniël Kegel aan basis van toonaangevende site Tweakers.net

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *